Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Sveriges mästerkock vann Kristallen

Under tisdagen gick tv-galan Kristallen av stapeln och TV4 var med och tävlade i flera av kategorierna.
För andra året i rad vann Sveriges mästerkock Kristallen i kategorin Årets dokusåpa och Ingvar Oldsberg fick juryns hederspris.

För åttonde året delades Kristallen ut. I olika kategorier tävlade TV4 med sina produktioner och personer om att vinna tv-priset. Bland annat slogs TV4-profilerna Gry Forssell, Peter Jihde, David Hellenius och succéprogrammet Så mycket bättre om att vinna.

Sveriges mästerkock årets dokusåpa

För andra året i rad fick TV4:s Sveriges mästerkock pris, matlagningsprogrammet där Markus Aujalay, Leif Mannerström och Per Morberg bedömer amatörkockars prestationer i köket och utser en vinnare.

Oldsberg fick hederspris

Och numera TV4-profilen Ingvar Oldsberg plockade hem juryns hederspris.

- Jag är helt rörd, sa Oldsberg på scen.

Mer från Sveriges mästerkock:

I förra säsongen vann Sigrid Bárány, vill du laga mat som henne? Spana in hennes mat på recept.nu.

Läs mer om Sveriges mästerkock här!

De vann Kristallen 2012

Årets mesta pristagare blev Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som tog hem Kristallen för Får vi följa med i kategorierna Årets program och Årets realityprogram, dessutom fick de priset i kategorin Årets manliga programledare.

Årets kvinnliga programledare blev Gina Dirawi och Årets hederspris gick som sagt till Ingvar Oldsberg.

Hela listan hittar du här (extern länk till kristallen.tv).

Tidigare Kristallenpriser till TV4

Se David Hellenius vinna Kristallen för Årets manliga programledare 2010

2011
Årets underhållningsprogram: Så mycket bättre
Årets granskning: Sanningen om Sommerlath ur Kalla Fakta
Årets dokusåpa: Sveriges Mästerkock

2010
Årets humorprogram: Solsidan
Årets manliga programledare: David Hellenius
Årets program: Solsidan

2009
Årets kvinnliga programledare: Carina Berg

2008
Årets program: Let's Dance

2007
Årets humorprogram: Hey Baberiba
Årets dokumentärprogram: I en annan del av Köping
Årets program: I en annan del av Köping

2006
Årets underhållningsprogram: Let's Dance

2005
Bästa humorprogram inkl. sitcom: Parlamentet
Årets sport och nyhetsprogramledare: Peter Jihde

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.