"Foppa" hyllar Landeskog som kapten

Gabriel Landeskog utsågs i går till lagkapten för Colorado Avalanche. I och med det blir han yngste kapten någonsin i NHL-hockeyns historia. Han slår Sydney Crosby med elva dagar. En av Colorados största spelare genom tiderna, Peter "Foppa" Forsberg hyllar valet av Landeskog.

Gabriel Landeskog fyller 20 i november och blir nu NHL:s yngsta lagkapten någonsin. Även om beslut kom överraskande för Hammarbyprodukten så känner han sig mogen för uppgiften.

- Jag hade inte alls räknat med det, särskilt inte så här tidigt i min karriär. Men organisationen känner att jag är mogen för uppdraget och det känner jag med, säger Landeskog till SNTV.

En av Landeskogs stora förebilder är Peter Forsberg som är en av Colorados största och mest uppskattade spelare genom tiderna. Han tror stenhårt på Landeskog som lagkapten för sitt gamla lag.

- Jag gillar det sätt han offrar sin kropp för laget. Han kommer att bli en riktigt bra ledare och Avalanche kommer att ha stor nytta av honom, förhoppningsvis för lång tid framöver.


Se intervjun med Landeskog och Forsberg ovan.

Se även:

Landeskog tidernas yngste NHL-kapten

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.