Tingsryd går emot NHL-beslut

Hockeyallsvenskan har följt i Elitseriens fotspår och säger nej till NHL-proffs på korttidskontrakt. Det får Tingsryd och tränaren Petter Nilsson att rasa.

Ishockeyallsvenskan gör som elitserien och säger nej till NHL-spelare på korttidskontrakt vid en eventuell lockout.

Ett besked som får Tingsryd att rasa. Smålandsklubben hotar med att gå emot beslutet och ta in landslagsbacken Oliver Ekman-Larsson.

- De får väl stämma oss då, säger tränaren Petter Nilsson.

Hockeyallsvenskans upptaktsträff i Täby norr om Stockholm slutade med årets hockeybråk.

Detta sedan hockeyallsvenskans styrelse på tisdagen sagt nej till korttidskontrakt vid en NHL-lockout.

- Det är skandal, sade Petter Nilsson om beslutet.

- Ligan måste vara konsekvent. Här tillåter de Asplöven att ta in en 37-årig finländare under tolv matcher, men vi får inte ta in en världsback som ställer upp för ett litet samhälle och som vill spela gratis. En kille som spelat i alla juniorlandslag och i Tre Kronor. Jag vet inte om de kan neka oss till det, sade han upprört.

Nilsson refererade till nykomlingen Asplöven som erbjudit förre elitseriebacken Janne Niinimaa ett korttidskontrakt.

Riskerar böter

Enligt hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson kommer Tingsryd sannolikt att få böta om man går emot beslutet.

- Hur mycket det rör sig om vågar jag inte svara på, sade han.

Det är hockeyallsvenskans styrelse, bestående av sju personer, som tagit beslutet. Sex av styrelsemedlemmarna kommer från allsvenska klubbar.

- Vi hade en omröstning för en vecka sedan i Västerås där nio eller tio (av 14) var emot. Sedan gav vi klubbarna tillfälle att komma in med ytterligare synpunkter skriftligen. Därefter tog styrelsen beslutet, sade Bengtsson.

Djurgården avvaktar

Enligt Nyheter24 ska Djurgården, Södertälje, Tingsryd och Mora ha varit för att tillåta NHL-spelare.

Djurgården har flera spelare i NHL, men tränaren och sportchefen Challe Berglund vill inte svara på om hans klubb kan tänka sig att göra som Tingsryd och gå emot beslutet.

- Det är en hypotetisk fråga. Vi avvaktar och ser vad som händer.

Kollektivavtalet mellan NHL och spelarfacket går ut den 15 september och allt talar för en lockout. Hockeyallsvenskan börjar den 12 september.

Miljöombyte har lyft Louise Hansson

Med Sarah Sjöström skadad är Louise Hansson det stora svenska hoppet i sim-EM. Hansson har bytt både land och träningsupplägg det senaste året, vilket har gett resultat.

Zlatan Ibrahimovic missar EM

Zlatan Ibrahimovic missar EM.
Svenskens knäskada stoppar honom från spel.
- Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar, säger Janne Andersson.

Timrå klart för SHL

Timrå spelar i SHL nästa säsong. Det står klart efter seger över Björklöven med 5-0 på onsdagskvällen. Timrå vann finalserien i Hockeyallsvenskan med total 4-1.

Växjö firade klubbens tredje SM-guld

Växjö besegrade Rögle med 6-2 i den femte SM-finalen och vann finalserien med totalt 4-1. Pontus Holmberg blev tvåmålsskytt och utsågs till slutspelets mest värdefulle spelare.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

Handbollsprofilen Loui Sand gör comeback

Den tidigare landslagsspelaren Loui Sand gör comeback. 28-åringen har gjort sin första träning med allsvenska Kärra. -Det kändes så rätt på alla sätt, säger Sand till Aftonbladet.

Chelsea klart för CL-final

Chelsea är klart för final i Champions League. Det står klart efter att London-klubben besegrat Real Madrid med 2-0 på Stamford Bridge på onsdagskvällen.

Svenska toppdomare undanhöll miljonbelopp för Skatteverket

Domarbasen Stefan Johannesson, samt kollegorna Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, har i flera år undvikit att betala skatt på ersättning från Uefa, avslöjar Fotbollskanalen.
Totalt rör det sig om ett miljonbelopp som trion valt att inte redovisa för Skatteverket - förrän alldeles nyligen.

Falun är svensk mästare i innebandy

Det blev Falun som fick lyfta SM-pokalen efter att ha vänt finalen mot Storvreta. Dalalaget vann med 5-3 och vann därmed sitt sjätte SM-guld.

Sverige har sin EM-bas på hemmaplan

Sverige kommer att ha sin EM-bas i Göteborg. Efter att Sveriges spelplatser i sommarens EM-slutspel flyttats från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg så byter nu det svenska landslaget plats att utgå ifrån.

Flera regioner går emot FHM – stoppar ungdomsmatcher

Under onsdagen gav folkhälsomyndigheten grönt ljus för barn och ungdomar att spela matcher. Men bara ett dygn senare väljer flera regioner att gå emot rekommendationerna och ungdomarna får vänta ytterligare på att spela matcher.

Klart: De spelar för Sverige i fotbolls-EM i sommar

Anna Brolin är på plats vid pressträffen tillsammans med Olof Lundh, och pratar bland annat med förbundskaptenen Janne Andersson. I studion medverkar Lasse Granqvist, programledare och kommentator på TV4/C More.

Olof Lundh om EM-truppen: ”Typisk Janne Andersson-trupp”

Idag presenterade förbundskapten Janne Andersson herrarnas EM-trupp i fotboll. Bland de utvalda fanns många unga spelare, bland annat Jordan Larsson. – På många sätt en väntad trupp, säger Olof Lundh, krönikör på Fotbollskanalen