Carolina Gynning: "Jag var livrädd för att spela rollen"

Mångsysslerskan Carolina Gynning är aktuell med den omtalade filmen Blondie, som nyligen hyllades på filmfestivalen i Venedig. I Nyhetsmorgon lördag berättar hon om den ångest hon var tvungen att återkalla för att klara av att spela rollen som Elin. Dessutom om hennes nya liv som mamma.

Konstnären, modellen och numera också skådespelerskan Carolina Gynning är nyligen hemkommen från filmfestivalen i Venedig där hennes debutfilm Blondie, regisserad av Jesper Ganslandt, fick mycket fin kritik.

 - Det var en helt omvälvande upplevelse att gå på röda mattan i Venedig, berättar Gynning. Det var 1400 personer som hade kommit för att se vår film, cineaster från hela världen. Man kände sig som värsta rockstar!

Filmen är redan lite mytomspunnen, trots att den ännu inte haft premiär i Sverige. Carolina Gynning spelar Elin, en fotomodell som festar och lever livet i Milano. När hennes mamma fyller 70 år reser Elin hem för att fira henne, och återförenas då med sina systrar, med vilka hon har en knepig relation då de är så olika. Carolina berättar att Jesper Ganslandt faktiskt hade henne i åtanke när han skrev rollen.

 - Det finns likheter mellan Elin och hur jag var förut, men det finns också skillnader. Elin har väldigt dålig kontakt med sin mamma, medan jag har världens bästa kontakt med min. Hela filmen går ut på att karaktären Elin är lite utfrusen ur sin familj.

Carolina berättar att det var väldigt jobbigt att spela rollen, då hon var tvungen att plocka fram mycket av den ångest som hon känt när hon själv levde ett mer utsvävande liv med fester och kändisskap.

 - Jag undrade om det ens var värt det, så jobbigt tyckte jag att det var att ta tillbaka den här kvinnan som jag var förut. Jag berättade för regissören Jesper att jag verkligen var rädd för att göra det här, varpå han svarade "men det är ju därför jag har valt dig - du har det här nära inom dig".

Utöver sin debut som skådespelerska så har Carolina Gynning dessutom hunnit med att bli mamma till dottern Alicia under det gångna året. Hör henne berätta om moderskapet samt se klipp ur Blondie ur lördagsintervjun ovan.

MER CAROLINA GYNNING:

Gynnings spellista i Spotify

Nöjespanelen hyllar de nya svenska filmerna

Carina Berg och Carolina Gynning bearbetar förlossningsdrama

Första bilden på Gynnings bebis

Carolina Gynning om sin konst

Morgonmissen i Nyhetsmorgon som får alla att skratta

När Nyheternas Matilda Boza ska förklara ett telegram från Nyheterna om barn och pollenallergi blir det aningen förvirrat. Kaffe nån? Undrar Steffo efter att Matilda skyller missen på den tidiga morgonen.

Så bemästrar du mountainbiken

Intresset för mountainbike fortsätter öka - vilket bland annat märks på en ökad cykelförsäljning. Maria Forsblom får en genomgång i hur man håller fart och balans genom att stå rätt på cykeln. Mountainbike-coachen Lina Skoglund ger tips på vad du ska tänka på innan du ger sig ut i skogen.

Zlatan bröt mot regler: ”Det här får man inte göra”

Zlatan kan komma att straffas för comebacken efter att ha brutit mot Fifas regler och som grädde på moset har han också siktats på restaruang och därmed trotsat utegångsförbudet i Italien. Zlatan fortsätter att ständigt hamna i blåsväder. TV4Sportens Ali Reza väljer att citera sin kompis uttryck: ”Killen i grillen” passande uttryck för Zlatan som ständigt tycks vara utsatt för kritik.

Ny app sätter hållbarhets-poäng på varorna du handlar

Brukar du snurra bort sig bland olika eko-och kravmärkningar i affären? Nu lanseras en app där du enkelt kan scanna och direkt se hur hållbart ett livsmedel är. Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef på Coop, berättar hur kunderna nu delar samma information som de anställda.

Medelhavsinspirerad fredagsmeny

Daniel Höglander och Niclas Jönsson ska driva Villa Dagmars restaurang som öppnar i slutet av april. Hos oss bjuder de på mat med medelhavskänsla. Det blir 3-4 st mellanrätter med smaker av saffran, koriander och lime.