Extern länk
Början på sidans innehåll

Sport

Zlatan hoppas på fler matcher i Malmö

Är VM-kvalet Zlatans sista match i Malmö? Med en ny Nationalarena och utesluten comeback i MFF kan det vara så.
- Det hoppas jag inte, säger han.

Uppdaterad: Publicerad:

Sverige VM-kvalar mot Kazakstan på tisdag kväll och det kan vara Zlatan Ibrahimovic sista match i hemstaden Malmö. För han har varit tydlig om att det inte blir spel i Malmö FF och med en ny Nationalarena i Stockholm som förbundet deläger lär det bli få landskamper som flyttas.

- Nej, det hoppas jag inte. Nej, det blir inte sista men det är en ny arena i Stockholm och med många matcher där. Men jag hoppas inte att man tar matcher från Malmö.

- Vi har fått ett fantastiskt stöd när vi varit i Malmö, även på träningarna. Ta bara träningen inför matchen mot San Marino, då hade vi mer folk än vi hade på matchen i Helsingborg.

Zlatan Ibrahimovic har fått se en rad av sina kompisar lägga av eller försvinna från landslaget. Henrik Larsson, Alexander Östlund, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic och nu även Christian Wilhelmsson som är med LA Galaxy.

- Det är så med fotbollen, ena dagen är de där och nästa är de försvunna, men det har varit likadant när jag bytt lag. Nu är det det laget vi har och vi kör på.

Hur är det socialt i och med att man är i väg med landslaget länge?

- Det är inte så att jag är med dem 24 timmar om dygnet. Du behöver inte oroa dig för mig.

Zlatan Ibrahimovic kom in i landslaget 2001 och nu börjar han närma sig slutet:

- Ja, jag känner min äldre, jag är 30 och fyller 31 om en månad och är en av de äldsta i laget. Det är jag och Anders Svensson som varit med längst. Klart att det är så att det kommer in nytt folk i landslaget.

- Men jag sitter fortfarande längst bak i bussen även om det är lite mer ensamt.

På frågan om varför Zlatan inte ser glad ut när han gör mål var lagkaptenen noga med att han inte ska jämföras med Cristian Ronaldo:

- Oj, nu försöker du jämföra mig med han i Madrid. Jag är glad när jag gör mål men det kan vara långt kvar av matchen. Jag blir glad när jag gör mål, inget hittepå nu.

Se även:

Svenska rädslan för Kazakstan: "Vi måste få upp tempot"

Zlatans glädje - hyllas av Malmö

Zlatan laddad inför VM-kvalet: "En fördel att vi inte är favoriter"

Läs mer på fotbollskanalen.se

Olof Lundh

chefredaktör fotbollskanalen.se