Rockstjärnor

Premiär den 13 oktober i TV4 Play.

Premiär den 13 oktober i TV4 Play.

Johan Edlund i Rockstjärnor: "Det är musiken som driver mig"

Johan "Norrland" Edlund var gitarrist innan han axlade rollen som sångare i Pompei nights.
- På ett vis kan man säga att jag offrade mig för bandet men samtidigt så har jag alltid haft en dröm om att få sjunga, säger han.

Precis som Mathias Pettersson och Olle Södergran var Johan "Norrland" Edlund gitarrist när de lärde känna varandra. Att han skulle bli sångare istället bestämdes en kväll på krogen.

- Vi var ute och firade att Olle och Bengan fyllde 18 när vi bestämde att vi skulle starta ett band. Det fanns inte plats för mer än två gitarrister så man kan väl säga att jag offrade mig för bandet när jag blev sångare. Samtidigt har jag haft en dröm om att få sjunga, säger Johan "Norrland" Edlund. 

Växte upp i musikalisk familj

Johan "Norrland" Edlund växte upp i en musikalisk familj i Sollefteå och familjen hade ett musikrum i källaren. Som ung spelade Johan trumpet i en blåsorkester:

- Fast jag övade sällan på det vi skulle spela utan spelade Beatles-låtar istället.

I tonåren testade Johan att spela på pappas gamla elgitarr och upptäckte snabbt att det var hans grej. När han sen uppträdde på en julshow på högstadiet kände han kicken han ville sträva efter för första gången.

- Sen efter det kände jag att jag ville hålla på med musik, säger han.

Gick gitarrlinje

Genom ett tips från en kompis hamnade han sen på Fryshusets gitarrlinje för rockgitarr där han så småningom lärde känna Olle.

- När vi sen fick bandet komplett var det väldigt skönt. Det är otroligt svårt att få ihop ett band där man trivs med alla, berättar Johan.

Drömmen för honom och de andra i Rockstjärnor är att slå igenom.

- Det är musiken som driver mig och jag vill få vara ute och spela. Nu har jag också upptäckt artisteriet och det är spännande att utvecklas som scenpersonlighet.

Rockstjärnor har premiär den 13 oktober och Johan tipsar om tre låtar att värma upp med innan programmet:

1. Avenge Sevenfold - Almost easy

2. Def Leppard - Animal

3. Deep Purple - Highway Star

Pompei Nights drömmer om turné med amerikanskt band

I finalen av Rockstjärnor gjorde Pompei Nights stor succé på Sweden rock festival. Efteråt svävande bandet på stora moln och motivationen låg på topp. Skivkontrakt skrevs och världen låg framför deras fötter. Men vad hände sedan?

"Vi blir bättre och bättre"

Efter premiären av Rockstjärnor i TV4 Play har livet både förändrats och inte för killarna i Pompei Nights. En av de största förändringarna är att killarna i bandet nu börjat bli igenkända och att fler fans börjat höra av sig.

Vinn en signerad Hammerfall DVD

Missa inte chansen att vinna en exklusiv signerad Hammerfall DVD + 2CD, "Gates of Dalhalla". Allt du behöver göra är att svara på tre frågor och skriva en motivering till varför du ska vinna.

Tävla om signerad Hammerfall DVD

Äntligen har det blivit dags att tävla med Rockstjärnor. Ta chansen och vinn ett exklusivt pris, en signerad DVD med Hammerfall + 2 CD-skivor.

Diskutera Rockstjärnor

Du har väl inte missat Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights som sänds exklusivt i TV4 Play. Här får du veta allt om hur du tycker till om programmet.

Röster om Rockstjärnor

På TV4 Play kan man följa Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights. Varje lördag 20:00 läggs ett nytt avsnitt ut. Redan innan premiären hade Rockstjärnors rykte börjat sprida sig och det har skrivits om programmet.

Lyssna på Pompei Nights

Ladda inför premiären av Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights med bandets senaste singel Rise.

Följ Rockstjärnor från lördag 20:00

Lördagen den 13 oktober 20:00 finns de första avsnitten av Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights i TV4 Play. Följ killarna i Pompei Nights och deras dröm om att slå igenom.

Det här är Rockstjärnor

I Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights får vi följa Johan, MP, Olle, Bengan och Robban. Deras stora dröm är att slå igenom och bli rockstjärnor.

Så följer du Rockstjärnor

Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights finns i TV4 Play. Är du nyfiken på Rockstjärnor? Här reder vi ut hur du kan följa dokumentärserien.

Följ killarna i Pompei Nights i nya serien Rockstjärnor

Rockstjärnedrömmen hos killarna i rockbandet Pompei Nights får sig en törn när killarna samtidigt flyttar hemifrån och tvingas växa upp. Går luften ur när pappa inte längre betalar och när livet visar sig vara mer än att spela, festa och ligga?