Moa Lignell: "Jag är skitstolt"

Moa Lignell vann inte Idol 2011, men hon vann publikens hjärtan och nu ger hon ut sitt första album - Different Path.
- Det är jättemycket tanke bakom musiken och texten, säger hon i Nyhetsmorgon.

För ett och ett halvt år sedan tog hon Idoljuryn med storm när hon under sin audition framförde egenskrivna låten When I held ya. "Du skriver ju hitlåtar!" , sa Alexander Bard. Hon kom trea i 2011 års Idol och låten blev, som Bard förutspått, en hit.

Moa Lignell stolt över första plattan

Nu ger Moa Lignell ut sitt första album - Different Path - och gästar Nyhetsmorgon för att berätta om resan fram till första albumet och framtiden, samt för att sjunga några av sina nya låtar.
- Det har hänt jättemycket sedan min första audition i Idol. Framförallt det att känna sig bekväm i konstiga situationer, som att uppträda för en hel arena, att inte bli för nervös utan att känna att det här är kul.

Första skivan har inneburit hårt arbete.
- Det är jättemycket tanke bakom musiken och texten. Jag är skitstolt.

Se hela intervjun i klippet ovan.


Moa Lignell framför Whatever they do »

Moa Lignell framför When I held ya »

Moa Lignell framför Calling »

Sverige har slagit rekord i pantning

Förra året pantades 72 miljoner fler burkar och flaskor pantades jämfört med 2019, det är rekord för svenskarnas pantande. Och nu ska det bli ännu enklare att lägga burkarna på rätt plats. Katarina Lundell, marknads-och kommunikationschef på Pantamera, berättar hur.

En kille försökte utmana Tina Thörner: "Jag bara tar runt ballen och vrider om"

Tina Thörner har tillhört den absoluta världseliten inom motorsport. Genom åren har hon tävlat i hundratals internationella race, vunnit tre VM, och tio gånger har hon stått på startlinjen i världens tuffaste rally, Dakar. Det är inte för intet hon förtjänat titeln rallydrottning. Nu sammanfattar Tina sitt händelserika liv i självbiografin Livet i 180. Hör henne berätta om hur hon nådde världseliten i den mansdominerade sporten.

Prins Philip förd till sista vilan: "Fantastisk vacker begravning"

Under högtidliga former fördes igår prins Philip, hertig av Edinburgh, till sin sista vila, i St George's Chapel vid Windsor Castle. Det var den nionde april prins Philip avled, 99 år gammal. Hovexperten, Claes-Johan Larsson gästar oss och berättar bland annat om hur mycket prinsen betytt för kungafamiljen.

”Vad händer när man är så ledsen att man vill dö?” – skrev bok om skilsmässan

Författaren Martina Haag berättar om disciplinen och att hon låtsas att hon har en sträng chef, när det egentligen är hon själv som bestämmer. ”Allt grundar sig i stenhårt arbete” säger hon själv. Hon pratar även om boken om skilsmässan som fått folk att komma fram till henne på stan och till sist samarbetet med William Spetz och kommande filmen.

Våriga smaker av rabarber och ramslök

Tove Nilsson gör en grön pasta med ramslök och spenat. Även en ravioli med parmesan, burrata och cannellinibönor. Hon avslutar med en ljuvlig mandelkaka med rabarber.