Rockstjärnor

Premiär den 13 oktober i TV4 Play.

Premiär den 13 oktober i TV4 Play.

Olle Södergran i Rockstjärnor: "Min uppgift i bandet är att skriva låtar"

För Olle Södergran, gitarrist i bandet, kommer inspirationen till bandets låtar genom olika saker.

- Ibland kan det vara en känsla i kroppen, en bra film eller något som hänt. Ibland kan jag få inspiration av det jag läser i tidningen, säger han.

Olle Södergran var en hockeykille när musiken mer och mer tog över hans liv på högstadiet.

- Jag satsade verkligen riktigt hårt på hockeyn men till slut så orkade jag inte med träningen i och med att musiken tog över mer och mer, säger han.

Olle som är helt självlärd på gitarr ville starta ett band men orkade inte träffa nya människor så han tvingade kompisen Joakim "Bengan" Bentsson att börja spela trummor.

- För honom var också hockeyn nummer ett i livet. När en granne sen sålde sitt trumset så var det skitbra för då kunde Bengan börja spela trummor. Faktum är att det inte krävdes så mycket övertalning, berättar Olle.

Trummor viktigast

Det första som Olle behövde göra var att se till att Bengan lärde sig spela trummor ordentligt. På sidan av lirade han också med Mathias, MP, Pettersson och Johan Edlund, som han lärt känna på gitarrgymnasiet.

- Det var konkurrens i början om vilka som skulle spela gitarr, säger han.

När Olle fyllde 18 för tre år sedan så löste sig situationen genom att Johan frivilligt sa ja till att börja sjunga. Pompei Nights var ett faktum och kort därefter började bandet att boka sina första spelningar.

Börjar ofta med melodi

Olle Södergran är den som skriver de flesta av bandets låtar och det börjar alltid med en melodi och några ackord.

- Sen nynnar jag mig igenom en låt i falsett. Sätter ord på några viktiga ställen. Putsar lite på musiken och skriver ofta texten ihop med MP eller Johan, berättar han.

Pompei Nights drömmer om turné med amerikanskt band

I finalen av Rockstjärnor gjorde Pompei Nights stor succé på Sweden rock festival. Efteråt svävande bandet på stora moln och motivationen låg på topp. Skivkontrakt skrevs och världen låg framför deras fötter. Men vad hände sedan?

"Vi blir bättre och bättre"

Efter premiären av Rockstjärnor i TV4 Play har livet både förändrats och inte för killarna i Pompei Nights. En av de största förändringarna är att killarna i bandet nu börjat bli igenkända och att fler fans börjat höra av sig.

Vinn en signerad Hammerfall DVD

Missa inte chansen att vinna en exklusiv signerad Hammerfall DVD + 2CD, "Gates of Dalhalla". Allt du behöver göra är att svara på tre frågor och skriva en motivering till varför du ska vinna.

Tävla om signerad Hammerfall DVD

Äntligen har det blivit dags att tävla med Rockstjärnor. Ta chansen och vinn ett exklusivt pris, en signerad DVD med Hammerfall + 2 CD-skivor.

Diskutera Rockstjärnor

Du har väl inte missat Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights som sänds exklusivt i TV4 Play. Här får du veta allt om hur du tycker till om programmet.

Röster om Rockstjärnor

På TV4 Play kan man följa Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights. Varje lördag 20:00 läggs ett nytt avsnitt ut. Redan innan premiären hade Rockstjärnors rykte börjat sprida sig och det har skrivits om programmet.

Lyssna på Pompei Nights

Ladda inför premiären av Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights med bandets senaste singel Rise.

Följ Rockstjärnor från lördag 20:00

Lördagen den 13 oktober 20:00 finns de första avsnitten av Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights i TV4 Play. Följ killarna i Pompei Nights och deras dröm om att slå igenom.

Det här är Rockstjärnor

I Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights får vi följa Johan, MP, Olle, Bengan och Robban. Deras stora dröm är att slå igenom och bli rockstjärnor.

Så följer du Rockstjärnor

Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights finns i TV4 Play. Är du nyfiken på Rockstjärnor? Här reder vi ut hur du kan följa dokumentärserien.

Följ killarna i Pompei Nights i nya serien Rockstjärnor

Rockstjärnedrömmen hos killarna i rockbandet Pompei Nights får sig en törn när killarna samtidigt flyttar hemifrån och tvingas växa upp. Går luften ur när pappa inte längre betalar och när livet visar sig vara mer än att spela, festa och ligga?