Nu lanseras Filmnet - en ny tjänst för film- och tv-serier på nätet

Nu tar den nya tjänsten Filmnet upp kampen om svenska film- och tv-älskare. Filmnet har premiär i nästa vecka och erbjuder ett brett utbud av film och tv-serier från världens främsta innehållsproducenter. Bakom Filmnet står TV4-Gruppen, C More och Bonnier, som därmed utmanar de internationella aktörer som är på väg in på den svenska marknaden.

- Filmnet kommer att erbjuda ett fantastisk utbud av svenskt och internationellt innehåll. Vi satsar mycket på att ha de bästa verktygen för att guida användarna bland alla program. Nya kategorier, tips från våra redaktörer, underhållande spellistor ihop med sök kommer att göra det enkelt att alltid hitta program att titta på, säger Johan Kleberg, vd för C More, dit Filmnet sorterar organisatoriskt.

För Filmnet betalar man ett fast pris per månad och kan sedan titta hur mycket man vill, när man vill och var man vill, utan bindningstid. Introduktionspriset blir 49 kronor i månaden. Ambitionen är att också nå ut till alla de som inte provat en reklamfri film- och serietjänst tidigare.

Det ska vara lätt att hitta rätt på Filmnet och tjänstens redaktörer kommer löpande att göra listor och ge tips om innehåll som tilltalar de svenska tittarna. Som användare kan man också få tips via kända och okända filmälskare, dela med sig av sina egna favoritfilmer och spara filmer som man vill se senare utan att behöva söka upp dem på nytt.

- Vi har jobbat med det här ett bra tag och det känns fantastiskt att vi faktiskt redan nästa vecka är uppe med vår betaversion av Filmnet, som vi under hösten kommer att fortsätta att utveckla tillsammans med våra användare och i snabb takt fylla på med mer innehåll och funktioner. Filmnet kommer att vara ett utmärkt komplement till det vanliga tv-utbudet, säger Johan Kleberg.

Filmnet erbjuder internationella och svenska filmer för alla åldrar. Här finns C Mores toppfilmer från Hollywoods största producenter, exempelvis Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony och Warner, samt svenska favoriter från TV4 och SF, till exempel Solsidan, Beck och Ingmar Bergman. Filmnet erbjuder även C Mores tv-serier från exempelvis HBO, Showtime, Universal, Turner, Warner, Starz och BBC, samt en rad klassiska brittiska kriminalserier. De färskaste säsongerna av bland annat Game of Thrones, The Newsroom, True Blood, 30 Rock, Weeds och Dexter är exempel på serier som man kan se via Filmnet.

- Tv-marknaden förändras och vi med den. Vi fortsätter vårda vår kärnaffär, linjär tv, samtidigt som vi utvecklar och bygger nya digitala tjänster och erbjudanden för att driva utvecklingen framåt. Filmnet är ett exempel på en ny och spännande tjänst som visar att vi menar allvar med vår ambition om att ligga i frontlinjen kring framtidens tv, säger Casten Almqvist, vd för TV4-Gruppen.

Filmnet lanseras i betaversion för Mac och PC under nästa vecka. I mitten av oktober finns Filmnet också för Ipad och inom kort stöds även Iphone- och Android-telefoner samt Android-läsplattor. Dessutom är fler plattformar och funktioner under utveckling.

Filmnet är en distributör av C More Film via Internet och mobila nätverk. Med ett abonnemang får man tillgång till alla C Mores linjära filmkanaler och C Mores on demand-tjänst. Önskar man tillgång till C More Film även via tv ska man kontakta sin tv-operatör.


FAKTA:

Adress: filmnet.se.
Lansering: Sista veckan i september 2012.
Pris: Just nu 49 kronor i månaden. Ordinarie pris 129 kronor per månad.
Innehåll från: TV4 och SF samt C More Film med bland andra HBO, Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony, Warner, Nordisk Film, Non Stop Entertainment, Showtime, Turner, Starz och BBC.
Bindningstid: Ingen.
Facebook: www.facebook.com/FilmnetSverige
Twitter: @FilmnetSverige

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.

Våra programledare utsatta för falska annonser

Problemet med falska annonser och artiklar på nätet, där våra kända programledare och nyhetsankare utnyttjas, har ökat kraftigt den senaste tiden. Annonserna handlar för närvarande ofta om skönhetsprodukter och annat hälsorelaterat.

TV4 – nu i din Samsung Smart TV!

Från och med nu kan du streama alla dina favoritprogram från TV4 direkt i din Samsung Smart TV. Med den nylanserade TV4-appen kan du nu på ett enkelt sätt ta del av det breda utbudet av program, serier och livesändningar när du vill.