Napoli körde över AIK

Trots bra spel under den första halvleken åkte AIK på en 4-0 förlust när laget mötte Napoli på bortaplan. Eduardo Vargas, som aldrig tidigare gjort mål för Napoli, stod för ett hattrick.

Napoli valde att spela ett B-lag mot AIK i Europa League. Trots det, och att AIK stod upp bra i den första halvleken, vann Napoli matchen med 4-0.

Det tog bara sex minuter innan Napoli gjorde sitt första mål för kvällen. Eduardo Vargas fick en långboll från Gamberini, vände bort Nils-Eric Johansson, och placerade in 1-0 bakom Ivan Turina. Målet var Vargas första mål för Napoli och det skulle komma fler.

Dock inte i den första halvleken, AIK tog över spelet och skapade flera målchanser, men något mål gjorde man inte.

I början av den andra halvleken byttes Marek Hamsik in och precis som i den första halvleken gjorde Napoli mål snabbt. Den här gången tog det bara en minut för Vargas att placera in ännu ett mål efter en djupledsboll.

Med lite drygt tjugo minuter kvar av matchen satte Vargas sitt tredje mål för dagen och fullbordade därmed sitt hattrick. Den här gången var det inbytte Hamsik som stod för assisten.

I den 73:e minuten hamnade Hamsik i fokus av en helt annan anledning. Slovaken drog på sig ett rött kort efter en ful eftersläng mot Nils-Eric Johansson. Efter en tuff satsning från Johansson sparkade Hamsik efter AIK-spelaren och fick rött kort direkt.

Trots att AIK var en man mer på planen skapade laget inte några fler vassa chanser. Istället var det Napoli som fastställde slutresultatet 4-0 när Dzemaili drog på ett skott några meter utanför straffområdet. Skottet tog på Daniel Majstorović, vilket ställde Turina i AIK-målet.

Se även:

Nisse Johansson: "Deras mål känns billiga"

Majstorovic: "Knock out i andra halvlek"

Europa League: Målkavalkad och höjdpunkter

HIF offsideblåsta på mål - och skulle de haft straff?

Isaks målsvit bruten mot Real Madrid

Alexander Isaks sex matcher lång målsvit i den spanska ligan bröts på tisdagskvällen. Isaks Real Sociedad spelade oavgjort borta mot Real Madrid.

Möt supervallaren bakom VM-succén

Jonna Sundling är något oväntat VM-drottning i Oberstdorf med två guld hittills. Bakom framgångarna finns supervallaren Perry Olsson.

Fiasko för Malmö – ute ur cupen

Malmö FF är utslaget ur svenska cupen. Regerande svenska mästaren förlorade måstematchen borta mot GAIS och står därmed på noll poäng med en match kvar av gruppspelet.

Önerud om cancern: "Som en dödsom"

För drygt ett år sedan drabbades Simon Önerud av hudcancer. Nu berättar HV71:s lagkapten för första gången om den tuffa perioden.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Ungdomsidrotten drabbas hårt av pandemin: "Motivationen tryter"

Christer Alsiö tränar barn och ungdomar på Värmdö, han märker av att motivationen tryter bland spelarna när de inte längre får spela matcher. Han oroar sig för alla spelare som slutar och att barn redan rör sig för lite utan de nya coronarestriktionerna som gör det ännu svårare.

Erik Lundberg är ett av barnen som Christer tränar, även han märker av att motivationen inte är på topp i laget.