Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Succéstart för Hela Sverige bakar ger tittarrekord i Sjuan

Premiären av Hela Sverige bakar lockade en rekordpublik till Sjuan. Hela 765 000 såg de engagerade hemmabagarna kämpa med smör, mjöl och marsipan för att baka den bästa prinsesstårtan.

Premiären av Hela Sverige bakar drog rekordpublik till Sjuan. 765 000 tittare valde att bänka sig framför premiärprogrammet, enligt preliminära siffror. Hela Sverige bakar hade en rating på 9,7 procent och en tittartidsandel på 27,5 procent i TV4-Gruppens huvudmålgrupp 12-59. I målgruppen kvinnor 25-59 gick det ännu bättre med en andel på 30,6 procent.

- Bakning är en folkrörelse och succén är ett bevis på hur mycket människor engageras av kakor, tårtor och matbröd. Tilde de Paula, Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson är fantastiska som programledare och jury. Men det är våra färgstarka deltagare som verkligen gör programmet underbart och unikt, säger Malin Knave, exekutiv producent för Hela Sverige bakar.

Hela Sverige bakar sätter härmed nytt tittarekord för Sjuan. Bingolotto hade det tidigare rekordet från den 11 januari 2009 med 468 000 tittare.

- Det är ett sensationellt tittarrekord av sällan skådat slag. Sjuan är en kanal för alla och det är Hela Sverige bakar ett praktexempel på. Jag är så oerhört stolt över produktionens kvalitet, säger Anton Glanzelius, kanalchef Sjuan och TV11.

Hela Sverige bakar leds av Tilde de Paula. Juryn består av Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg. Programmet sänds torsdagar 21:00 i Sjuan.

Så gör du perfekta Milanostänger

Milanostången fanns med i Sju sorters kakor redan i början av 1950-talet, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Men i Hela Sverige bakar finns det alltid plats för en fin Milanostång på kakfatet. Elisabeth och Johan visar hur du gör!

Så gör du Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor - men inte helt lätt att göra perfekta. Elisabeth och Johan guidar dig genom stegen!

Så gör du macarons

Johan och Elisabeth från juryn i Hela Sverige bakar visar hur du gör den klassiska franska mandelkakan med kallvispad maräng.

Så gör du cannoli

Elisabeth och Johan visar hur du gör det klassiska sicilianska bakverket i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020

Bland fluff och maränger är det återigen dags för tittarfavoriten Hela Sverige bakar. I år med den nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson som är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning. I Matlagnings-OS 2004 fick hon guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj tillsammans med sitt lag.

Sök till Hela Sverige bakar 2020

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare! Så här gör du för att söka!

Thomas svaghet är tårtor och pajer

Thomas, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Mattias är glad och strukturerad

Mattias, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Jannie siktar på minst fjärde plats

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Lär känna Dennis

Dennis är 33 år från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2019

Den 25 september är Hela Sverige bakar tillbaka med 12 nya amatörbagare från hela landet. Överraskningar, oväntade twister och en hel del dramatik väntar när deltagarna gör upp i sockerstinna bakutmaningar.

Årets deltagare i Hela Sverige bakar

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka med nya programledare, förnyat innehåll och tolv färska hemmabagare. Vi får möta allt från en taxichaufför som är besatt av vetedegar till en före detta elitidrottare som har bakat sedan tolvårsåldern.