Extern länk
Början på sidans innehåll

Hela Sverige bakar

Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.Tolv härliga amatörbagare tävlar om titeln Sveriges bästa hemmabagare.

Så bakar du macarons

Veckans tema i Hela Sverige bakar var småkakor, och bland de trendigaste små kakor som finns är macarons. Konditorn Sébastien Boudet visar hur du bakar de färgglada godbitarna.

Uppdaterad: Publicerad:

Att baka macarons är sannerligen inte det enklaste man kan ge sig på. Faktum är att Sébastien Boudet kallar det för "ett accomplishment för en konditor".

- Det är otroligt mycket vetenskap när man gör macarons, säger han.

- Det är kemi hela vägen: hur man emulsionerar fett med vätska. Hur man kokar socker är också en ganska komplex process. Ska man ha 115 grader så är det 115 grader som gäller, går det upp till 117 så är det inte bra längre, då måste man slänga och börja på nytt. Man kan inte försöka freestyla för då går det fel.

För den som vill ge sig på den lilla franska godsaken ger Sébastien en utförlig demonstration i klippet ovan, åtföljd av goda råd kring de olika momenten.

- En macaron är perfekt eller defekt, konstaterar Sébastien.

* Här hittar du ett grundrecept på macarons (från Sverige mästerkock)

* Här hittar några av du Sébastien Boudets egna recept