X Factor

Världssuccén i TV4.

Världssuccén i TV4.

Så här röstar du på X Factors finalister

Tiden går extremt fort när man har roligt. Finalen av X Factor Sverige 2012 är här! Det står mellan Benny Hult, Awa Santesson-Sey och Isak Danielson. Av tre akter kommer en att stå som den slutgiltiga vinnaren. Och det är du som tittare som bestämmer! Här hittar du låtval, startordning och röstningsnummer.

Rösta direkt via Facebook - klicka här!

Det började med 6 000 hoppfulla sökanden. Sen väntade bootcamp och slutgallring. Till livesädningarna togs tolv akter ut. Hittills har NJOYFreja ModinFrida Sandén, Hey MaryOscar ZiaManda NilséniusAlexander HolmgrenMalcolm Brandin och J.E.M. fått lämna X Factor. 

I finalen den 7 december slåss Isak Danielson, Awa Santesson-Sey och Benny Hult om att stå som slutgiltig vinnare av X Factor Sverige 2012. Juryn har ingenting längre att säga till om då det endast är tittarnas röster som avgör.

Artisterna kommer att framföra två låtar var. En "glänsarlåt" och ett specialnummer. Den som får minst antal röster måste lämna tävlingen redan i början av resultatshowen. De två kvarvarande kommer att framför den låt som de sjöng på sin första audition. 

Så här såg det ut på deras första audition:

Isak - My same

Awa - You can´t hurry love

Benny - I love you more

Startordning och röstningsnummer finalveckan:


Awa - Independent woman

099-414 01, sms:a Awa till 72 400

 

Isak – Titanium

099-414 02, sms:a Isak till 72 400

 

Benny - Aint no mountain high enough

099-414 03, sms:a Benny till 72 400

Duetter:

Awa och Loreen: My heart is refusing me

Benny och Orup: Hungry heart

Isak och Ronan Keating: Life is a rollercoasterRöstningen startar kl 20:00 då programmet börjar och avslutas i slutet av sändningen. Du kan antingen ringa eller sms:a. 

 Kostnad: 5.70kr + ev. trafikavg./samtal eller sms Efter ordinarie sändning tar eftersnacksprogrammet

Xtra Factor

vid i TV11. Sara Lumholdt och Martin Björk dyker djupare ner i kvällens snackisar och analyserar kvällens resultat med alla inblandade parter.

X Factor-vinnaren Awa Santesson-Sey svarar på fansens frågor

Att Awa Santesson-Sey är populär märks inte minst på alla likes och kommentarer på Facebook. På en dag fick Awa över 3000 likes och nära 1000 frågor när vi la ut ett inlägg på Facebook där fansen fick ställa frågor till X Factor-vinnaren. Här har vi låtit Awa svara på ett axplock av frågorna.

X Factor - finalisternas sångskola

Vi lät X Factors finalister hålla i en liten sångskola. Så här värmde de upp inför varje fredagsfinal, vilket kanske fick dem att gå så långt i tävlingen som de gjorde!

Signeringsturné med X Factor-deltagarna

X Factor-deltagarna är ute på en signeringsturné i Sverige i december och januari där Sony music har signeringar för X Factor-skivan med låtar från programmet. Här är alla stoppen.

X Factor-vinnaren Awa Santesson - Sey gästade Nyhetsmorgon

Den 7 december 2012 fick X Factor Sverige sin allra första vinnare. Det stod mellan Benny Hult, Isak Danielson och Awa Santesson-Sey. När svenska folket hade sagt sitt stod det klart att det blev 14-åriga Awa som kammade hem hela tävlingen. Dagen efter gästade hon Nyhetsmorgon för att berätta om sin tid i X Factor och uppträda med sin första auditionlåt.

Benny Hult fick lämna X Factor i finalen

Han höll sig kvar in i det sista. Utan att ha behövt stå i duell en enda gång under hösten blev det till slut mot Awa Santesson-Sey i finalen som Benny Hult fick se sig besegrad då han fick lämna tävlingen som god tvåa.

X Factor-deltagarna laddade inför finalen

På torsdagskvällen samlades X Factor-deltagarna i en reunion för att ladda inför den föreståndande finalen. På scenen uppträdde J.E.M. och Alexander Holmgren och i publiken var övriga X Factor-gänget som hejade på sina kamrater med hurrarop och armarna i luften.

Vinn biljetter till X Factors final

Nu har du chans att vinna två biljetter till finalen av X Factor Sverige 2012. Svara på frågorna nedan och det kan vara du som är med och skapar historia i studiopubliken på fredag.

Vinn priser från Ke$ha

I fredags uppträdde Ke$ha på X Factor-scenen. Nu har du chans att vara med och tävla om produkter från världsstjärnan.

J.E.M. fick lämna X Factor i seminfinalen

Det blev gruppen J.E.M. som fick lämna X Factor Sverige i semifinalen. Detta efter att ha duellerat mot Isak Danielson som nu alltså är vidare till final.
- Tråkigt att inte gå till final, men vår resa tar inte slut här, sa Elli direkt efter.

Gör robotdansen - vinn finalbiljetter till X Factor

Såg du den snygga robotdansen som X Factors husdansare gjorde i förra veckan? Gör en likadan och ha chans att vinna finfina X Factor-priser! Bland annat kan du vinna två biljetter till X Factor Sveriges final.