Succé direkt för Landeskog

NHL-stjärnan Gabriel Landeskog köttade in 1-0 och spelade fram till 2-0. Men han brände också två straffar men hymlade inte med att det var en välbehövlig seger för Djurgården.
- Det var trögt för min egen del på slutet men det är snuskigt skönt att vi vinner den här, säger Landeskog till TV4 Sport

MER HÄR:

Sporten onsdag 22.35

Landeskog efter debuten: "Snuskigt skönt"

HV71 lämnade Luleå utan Sundh

Kåberg om yxolyckan

Gabriel Landeskog blev årets nykomling i NHL förra säsongen, nu skulle han starta som kapten i Colorado. I stället blev det hockeyallsvenskan.

- Vi hittade ett sätt att vinna matchen på, det var det jag kom hit för, säger han efter att Djurgården vunnit efter straffar mot Örebro.

NHL-strejken gjorde att det blev debut för Landeskog i hockeyallsvenskan — Örebro på Hovet. Inte mer glamouröst än så. Men Landeskog tog seden dit han kom. Kämpade och slet, sköt och sköt, tills pucken inte kunde stå emot längre. Inte Stefan Ridderwall i Örebromålet heller. I powerplay i slutet av andra perioden rakade han in en retur, till 1—0.

"Inte det snyggaste"

- Den gled in, det var inte det snyggaste målet jag har gjort, men de räknas.

Landeskog visade att han är en ledare. Han klappade om sina lagkamrater lite extra vid samlingen innan första nedsläpp. Även om det var Timmy Pettersson som hade kaptensmärket på tröjan. Landeskog tog initiativ, sköt och fick fram snabba passningar. 2—0 kom på passning från 19-åringen. Det blev mycket istid.

- Det finns bara ett sätt att bli matchvan, men jag fick betala för det i tredje, då var jag var lite trött.

Och hemmalaget hade initiativet, 40—18 i skott, och Landeskog var det där lilla extra. Men Örebro var sylvassa i sina spelvändningar.

När det återstod drygt tre minuter av matchen kvitterade Jared Aulin, 2—2.

Det fick gå till straffavgörande. Där fick Landeskog, som gjorde 52 poäng under sin debutsäsong i NHL i Colorado, chansen två gånger att spä på succén, men det ville sig inte.

- Ridderwall visar att han är en riktigt bra målvakt.

Men Djurgården lyckades till slut ändå vinna och ta extrapoängen, mot topplaget Örebro.

Landslaget möjligt

Så det var en trött men nöjd Landeskog efter matchen. Som den yngste NHL-lagkaptenen någonsin gjort sina första poäng i hockeyallsvenskan. Och det finns ju fler möjligheter till spel med anknytning till Sverige. Ishockeyförbundet har öppnat för landslagsspel för lockoutade spelare. 29 oktober tas truppen till Karjalaturneringen ut.

- Landslaget är alltid jätteroligt. Sen får vi se hur lockoutsituationen ser ut, säger Landeskog.

TT: Men om du är kvar i Djurgården då?

- Självklart, landslaget är ingenting man tackar nej till.

De två andra matcherna i hockeyallsvenskan slutade med att BIK Karlskoga vann borta mot Malmö med 5—3 och Oskarshamn vann, också borta, med 3—1 mot Karlskrona.

Ola Nilsson/TT

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.