Kristianstadspelare i Baywatchvideo

Bra eller dåligt? Kristianstads damspelare kastar av sig kläderna i en baywatchliknandevideo - för att dra mer uppmärksamhet till klubblaget. Syftet är att locka fler åskådare till matcherna.
- Kan det skapa publicitet, locka fler till matcherna och går det inte över gränsen så tycker jag att det är okej, säger klubbens ordförande Mikael Forsberg till tv4.se/sport.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE VIDEON

Det är inte första gången ett lag väljer att uppträda lättklädda för att skapa rubriker kring en idrott. Nu har Kristianstads damspelare gjort det samma - kastat av sig kläderna och visar mer naket än påklätt  för att dra uppmärksamhet  till klubblaget. I en baywatchliknandevideo uppträder flera av fotbollsspelarna i minimala bikinis allt för att efterlikna den populär TV-serien under 90-talet.

Vad är syftet med videon?

- Det är väl egentligen inte föreningen utan mer tjejerna, en kul grej så att säga. De har gjort sån här video tidigare för att få uppmärksamhet kring våra matcher.

Vad tycker du att det ger för signal?

- Kan det skapa publicitet, locka fler till matcherna och går det inte över gränsen så tycker jag att det är okej, säger klubbens ordförande Mikael Forsberg till tv4.se/sport.

Spelarna KDFF har tidigare gjort en liknande "Vänner"-video med en skämtsam ton fast då betydligt mer påklätt. Och i den senaste videon förekommer också tränarna i den beachinspererande vinjettsnutten.

Men ni som klubb ska ju framstå som förebild för yngre tjejer - är det här rätt väg att gå för att få uppmärksamhet?

- Jag har inte funderat på det på det sättet och det är ganska många som har tittat på den också vad jag har förstått. Det går säkert att säga så som du menar, sen kan man säkert ha en annan uppfattning också, så jag har inte funderat så mycket på det.

- Visst vi skulle kunna föbjuda dom (spelarna) att göra det i klubbens regi, sen skulle de kunna göra det ändå, utan att nämna KDFF på det sättet. Men jag vet inte det möjligt att man kan se det negativt.

Men du ser det inte negativt?

- Jag har inte tänkt på det på det sättet som du säger.

Men är det rätt väg att gå - lättklätt och halvnakna kroppar?

- Vi har ju gjort matchplanscher för några år sedan, där de (spelarna) fotograferades bakifrån, utan tröja där siffrorna var klistrade på ryggen. Det kanske är fel, men jag vet inte. Jag tycker inte att det är över gränsen i alla fall.

- Vi har ju inte sett den (videon) på förhand. Det är inget dom (spelarna) skickar till styrelsen för att vi ska ta ställning på förhand. Vi jobbar ju i en öppen miljö där man har ett förtroende att ifrån eget sunt fönuft ta egna ställningstaganden. Det är alltså inget vi granskar på förhand utan det är något tjejerna själva har gjort.

Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Golflegendaren Tiger Woods ligger på sjukhus efter en våldsam bilolycka. 45-åringen opereras för flera frakturer efter en singelolycka utanför Los Angeles.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Samuelsson säkrade historisk medalj

Sverige tog silver i herrstafetten – och har nu samlat på sig sex medaljer i Slovenien. Vilket är nytt rekord för det svenska skidskyttelandslaget.

Ryfors låg bakom Rögles kross

Rögles förstakedja låg bakom skåningarnas seger borta mot Frölunda. Hemmalaget som är inne i en tung period med fyra raka förluster.

Skön revansch för Hanna Öberg

Hanna Öberg har inte fått till det i de individuella loppen under VM. Men under tisdagen - på hennes favoritdistans 15 kilometer - lossnade det.

VM-guld till Sandra Näslund i comebacken

Sandra Näslund hade inte kört ett enda världscuplopp den här säsongen. Men hon var trots det överlägsen på VM och körde hem guldet på hemmaplan.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.