Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Vill du också göra E-Types lammracks?

Här är receptet på restaurang Aifurs vitlök- och rosmaringlaserade lammracks serverade med rostade rotsaker.

1. Skär morot, palsternacka, kålrot och rotselleri i jämnstora bitar.

    Lägg på en plåt och häll på lite olja

    Salta och peppra, blanda runt och  rosta i ugnen tills rotsakerna är mjuka
    ca 20 min

2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull koka ner tills 1 liter återstår.

3. Bryn lammracken i stekpanna.

    Pensla lammracken med glazen.

    Stek i ugn 180-200 grader ca 13-15 minuter tills innertemperaturen är
    52 grader.

    Rulla in lammracken i aluminiumfolie och låt vila 4-5 min innan ni skär
    upp dem.

Sås

180 gr mörkt muscovadosocker 

1.1  liter kalvfond 

1.1  liter röttvin  

0,5 dl rivet citronskal  

0,75 dl hackade svarta oliver 

0,75 dl hackad capris

1,1 dl balsamico vinäger

Lammglaze

1,1 dl flytande honung

0,25 dl hackad färsk rosmarin

0,4 dl soya

1 msk hackad vitlök

0,25 dl salt