Extern länk
Början på sidans innehåll

X Factor

Världssuccén i TV4.Världssuccén i TV4.

Manda Nilsénius får komma tillbaka till X Factor

I fredagens X Factor tvingades Manda Nilsénius lämna tävlingen eftersom det meddelades att hon var den med minst antal röster. Det var fel. Den mänskliga faktorn ligger bakom misstaget.
- Det här har aldrig hänt tidigare och är oerhört beklagligt för alla inblandade, inte minst för Manda och Hey Mary. Vi vill även be om ursäkt till tittarna och självklart får Manda komma tillbaka till tävlingen på fredag. Även Hey Mary får stanna, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent på TV4.

Uppdaterad: Publicerad:

Under fredagskvällen stod Manda Nilsénius i duell mot Hey Mary i X Factors fredagsfinal. De var de två akter med minst antal tittarröster. När juryn hade sagt sitt stod det två lika mellan dem. Då avgör antalet tittarröster, den akt med minst antal röster är den som får lämna tävlingen.

Manda Nilsénius blev den som fick lämna tävlingen på grund av minst antal röster, meddelades i rutan. Det visar sig nu att det var fel.

Hur gick det här till?
- På grund av ett misstag orsakat av den mänskliga faktorn blev det fel akt som fick lämna tävlingen. Tittarnas röster är definitivt utslagsgivande och därför väljer vi att göra denna åtgärd nu när vi upptäckte felet. Vi ser så klart över våra rutiner för att förhindra att något sådant här händer igen, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent på TV4.

Nu när det är en akt för mycket. Hur löser ni det?
- Hur det problemet ska lösas är något som diskuteras just nu och kommer självklart att kommuniceras på X Factor-sajten när det är bestämt, fortsätter Pelle Porseryd exekutiv producent för X Factor.

Kan man lita på att telefonröstningen gäller?
- Absolut, det råder inga som helst tvivel om det. Tittarnas röster är definitiva och därför valde vi att, så fort vi fick reda på detta, vidta denna åtgärd. Tittarnas röster stämmer alltid, forsätter Pelle Porseryd.

Läs mer om TV4:s hantering av telefonröstningar:
http://www.tv4.se/lets-dance/artiklar/tv4-gruppens-hantering-av-telefonomrostningar-4fbf979304bf725194003bd0