En resa för livet

Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo besöker Rustenburg i Sydafrika. Där deltar de aktivt i SOS Barnbyars viktiga arbete och möter barn som lever i utsatta miljöer. Deras uppgift under resan är att skriva varsin sång utifrån sina upplevelser.

Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo besöker Rustenburg i Sydafrika. Där deltar de aktivt i SOS Barnbyars viktiga arbete och möter barn som lever i utsatta miljöer. Deras uppgift under resan är att skriva varsin sång utifrån sina upplevelser.

Ernst Kirchsteiger och Mari Jungstedt om SOS Uppdraget

Programledaren Ernst Kirchsteiger och författaren Mari Jungstedt är båda ambassadörer för SOS barnbyar. När de gästar Nyhetsmorgon berättar de om sin upplevelser från den första resan till Ghanas fattigaste delar.

OM SOS UPPDRAGET

I Tamale i Norra Ghana bor elva kvinnor som valt att bli mammor i en SOS barnby. Här jobbar de för att ge några av de fattigaste och mest utsatta barnen ett tryggt hem, en kärleksfull familj och en framtid. Under tio dagar ska Ernst Kirchsteiger, Mari Jungstedt, Lisa Miskovsky, Niclas Alexandersson, Adam Tensta och My Skarsgård lära känna barnen och mammorna för att kunna föra deras talan i Sverige under sitt år som ambassadörer.

Barnbyn Tamale är ny och växer för fullt. Nästa stora projekt är öppnandet av ett aktivitetshus för barn och mammor i och omkring barnbyn och det är det ambassadörerna ska hjälpa till med.

När ambassadörerna anländer kastas de genast in i arbetet med aktivitetshuset och Ernst blir tagen av mötet med mammorna. Mari och Niclas får följa med socialarbetaren Josephine när hon besöker byn Tuobodom för att träffa Richard. Han är tio år och har förlorat båda sina föräldrar och måste själv försörja sin åldrande mormor. Mari, Niclas och Josephine ska nu ta reda på hur Richards liv ser ut för att utreda om han ska få komma till barnbyn.

SOS Uppdraget sänds i sex delar med start måndag 29 oktober 21:00 i TV4. Du vet väl att du kan se programmet i TV4 Play samtidigt som det går i rutan? Nu kan man nämligen se alla TV4-Gruppens 11 kanaler direkt i datorn, mobilen eller surfplattan. Just nu kostnadsfritt i 30 dagar.

Kändisarna som gör "En resa för livet"

En musikproducent, en folkkär artist, en popidol och en riktig soulröst. Andreas Karlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo är artisterna som är klara för en En resa för livet.

Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen ger sig iväg till Bangladesh på En resa för livet

Nästa vecka reser Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen till Dhaka i Bangladesh. Artisterna ska under två veckors tid följa SOS Barnbyars viktiga arbete i ett av världens fattigaste områden. Baserat på upplevelserna resan ger skriver artisterna varsin låt som de ger ut och även framför på plats, intäkterna går direkt till SOS Barnbyar. En resa för livet sänds i Sjuan nästa år.

Så kan du hjälpa de utsatta barnen

En resa för livet är producerat i samarbete med SOS Barnbyar. Om du vill stödja verksamheten för att hjälpa utsatta barn kan du läsa mer nedan.

Ernst Kirchsteiger, My Skarsgård och Mari Jungstedt i SOS uppdraget

I september landade Ernst Kirchsteiger, My Skarsgård, Lisa Miskovsky, Adam Tensta, Niclas Alexandersson och Mari Jungstedt på flygplatsen i Accra, Ghana. Syfte: Att spela in tv-programmet SOS Uppdraget. Under tolv dagar ska de sex ambassadörerna, som noga handplockats av SOS Barnbyar, leva i byn, hjälpa till med inredningen av en nybyggd fritidsgård, umgås med familjerna och ta del av barnens historier.