Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Specialutgåva om Olle Ljungström i Så mycket bättre digitalt magasin

Nummer två av Så mycket bättre digitalt magasin handlar om Olle Ljungström, och innehåller fakta om Olles karriär, musik samt en lång intervju med Olle själv.

I andra numret av Så mycket bättres digitala magasin finns en lång intervju med Olle Ljungström som bland mycket annat pratar om när han och de övriga i Reeperbahn medverkade i filmen G – som i gemenskap:

– Först ville de ju ha oss med som Reeperbahn. Men vi sa att vi inte kunde göra det, för de ville att det skulle vara ett nazistband. Det stämde ju inte alls med vad vi var, så vi tyckte det var jäkligt konstigt. Så det fick bli ett fiktivt band. Och den här nazistteatern var vi med och utformade. Alla i bandet klippte håret och så hade vi uniformer och kallade oss Nürnberg 47.

"Det var lite pinsamt"

Trots att filmen skällts ut som ett moralistiskt pekoral har den med åren fått en viss kultstämpel, men Olle och Reeperbahn var aldrig särskilt imponerade:

– Nä, jag minns att jag tänkte ”hur fan är det möjligt att den här jävla sumpiga filmen kan bli populär?” Vi var väl inte riktigt målgruppen i och för sig. Men sedan blev det också så att våra vänner skojade om oss. Det var lite pinsamt, helt enkelt. Det där bandet vi skulle vara representerade någon slags värld som åtminstone jag aldrig sett, aldrig varit med om.

I intervjun berättar Olle Ljungström även om sitt drogmissbruk, konstnärskapet och sitt nuvarande liv på landet utanför Alingsås.

Digitala magasinet om Olle Ljungström publiceras i Så mycket bättre-appen direkt efter lördagens program, cirka klockan 21:30.

(Så mycket bättre digitalt magasin kräver att du har Iphone/Ipad.)

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.