X Factor

Världssuccén i TV4.

Världssuccén i TV4.

Ison Glasgow: "Jag är besatt av serietidningar"

Han kallas för Ice, är en jäkel på att laga lasagne, bästa kompisen är mamma och han läser grymt mycket serieböcker. "Thor ligger i min väska nu". Och så är han hemligt kär i skådisen Halle Berry. Det här är X Factors jurymedlem Ison Glasgow.

Namn: Carson Ison McKinely Glasgow

Smeknamn: Ice

Ålder: 32

Bor: Bredäng

Stjärntecken: våg – då är man balanserad och genomtänkt

Äter helst: det som finns tillgängligt. Jag är periodare och äter mycket av samma under en viss tid. Och min lasagne är topp tre i världen.

Favoritfärg: röd och svart

Bästis: mamma

Bästa ämne i skolan: gympa, framför allt basket

Bästa film: Medan vi faller, fransk film (orginaltitel La Haine)

Film jag aldrig vill se igen: Paranormal activity - det är skräck på ett för verkligt sätt

Bästa bok: jag är inte så mycket för böcker men jag läser jättemycket serietidningar, Thor ligger i min väska nu... Jag gillar Hulken, Batman, Stålmannen... jag är besatt av serietidningar!

Fritidsintressen: skriva musik, spela basket, playstation och så försöker jag träna 

Vill jag bli: jag har blivit det jag drömde om

Drömresmål: någonstans med en bra strand - Kuba skulle vara nice

Detta visste ni inte om mig: jag är stor Star Trek-fantast. Jag kan alla karaktärerna och har gått på många conventions och så 

Är jag hemligt kär i: Halle Berry

Blir jag lycklig av: trevliga människor

Läs även om:

Marie Serneholt

Andreas Carlsson

X Factor-vinnaren Awa Santesson-Sey svarar på fansens frågor

Att Awa Santesson-Sey är populär märks inte minst på alla likes och kommentarer på Facebook. På en dag fick Awa över 3000 likes och nära 1000 frågor när vi la ut ett inlägg på Facebook där fansen fick ställa frågor till X Factor-vinnaren. Här har vi låtit Awa svara på ett axplock av frågorna.

X Factor - finalisternas sångskola

Vi lät X Factors finalister hålla i en liten sångskola. Så här värmde de upp inför varje fredagsfinal, vilket kanske fick dem att gå så långt i tävlingen som de gjorde!

Signeringsturné med X Factor-deltagarna

X Factor-deltagarna är ute på en signeringsturné i Sverige i december och januari där Sony music har signeringar för X Factor-skivan med låtar från programmet. Här är alla stoppen.

X Factor-vinnaren Awa Santesson - Sey gästade Nyhetsmorgon

Den 7 december 2012 fick X Factor Sverige sin allra första vinnare. Det stod mellan Benny Hult, Isak Danielson och Awa Santesson-Sey. När svenska folket hade sagt sitt stod det klart att det blev 14-åriga Awa som kammade hem hela tävlingen. Dagen efter gästade hon Nyhetsmorgon för att berätta om sin tid i X Factor och uppträda med sin första auditionlåt.

Benny Hult fick lämna X Factor i finalen

Han höll sig kvar in i det sista. Utan att ha behövt stå i duell en enda gång under hösten blev det till slut mot Awa Santesson-Sey i finalen som Benny Hult fick se sig besegrad då han fick lämna tävlingen som god tvåa.

X Factor-deltagarna laddade inför finalen

På torsdagskvällen samlades X Factor-deltagarna i en reunion för att ladda inför den föreståndande finalen. På scenen uppträdde J.E.M. och Alexander Holmgren och i publiken var övriga X Factor-gänget som hejade på sina kamrater med hurrarop och armarna i luften.

Så här röstar du på X Factors finalister

Tiden går extremt fort när man har roligt. Finalen av X Factor Sverige 2012 är här! Det står mellan Benny Hult, Awa Santesson-Sey och Isak Danielson. Av tre akter kommer en att stå som den slutgiltiga vinnaren. Och det är du som tittare som bestämmer! Här hittar du låtval, startordning och röstningsnummer.

Vinn biljetter till X Factors final

Nu har du chans att vinna två biljetter till finalen av X Factor Sverige 2012. Svara på frågorna nedan och det kan vara du som är med och skapar historia i studiopubliken på fredag.

Vinn priser från Ke$ha

I fredags uppträdde Ke$ha på X Factor-scenen. Nu har du chans att vara med och tävla om produkter från världsstjärnan.

J.E.M. fick lämna X Factor i seminfinalen

Det blev gruppen J.E.M. som fick lämna X Factor Sverige i semifinalen. Detta efter att ha duellerat mot Isak Danielson som nu alltså är vidare till final.
- Tråkigt att inte gå till final, men vår resa tar inte slut här, sa Elli direkt efter.

Gör robotdansen - vinn finalbiljetter till X Factor

Såg du den snygga robotdansen som X Factors husdansare gjorde i förra veckan? Gör en likadan och ha chans att vinna finfina X Factor-priser! Bland annat kan du vinna två biljetter till X Factor Sveriges final.