Giffarna vände men fick bara kryss

Strömmen var tillbaka på Kopparvallen. Och ett heltänt Sundsvall. Roger Risholt och Emil Forsberg såg ut att bli hjältar - men med två minuter kvar kvitterade Mattias Mete till 2-2 för Åtvidaberg.

Strömavbrottet över delar av Åtvidaberg på onsdagskvällen mörklade arenan efter 63.35. Först efter nära två timmars väntan kom beskedet att leverantören inte kunde garantera el förrän runt midnatt.

Då sköts matchen upp.

Från onsdag till torsdag, från oktober till november.

Framför allt gav det Sundsvall respit och möjligheten att samla styrkorna inför de 26 minuter och 25 sekunder som återstod att spela.

Om Sören Åkebys mannar klarat att hålla undan vändningen från 0—1 till 2—1 hade Sundsvall och Syrianska båda parkerat på 31 poäng inför söndagens sista omgång.

Energin, målmedvetenheten... det mesta var bättre jämfört med onsdagskvällen. Och den tidigare oförmågan att omsätta chanser i mål var som bortblåst.

Plötsligt hände det.

Från nära håll slog Roger Risholt in kvitteringen, i 81:a minuten.

Knappa två minuter senare kom Emil Forsberg runt på vänsterkanten och skickade in 2—1 till Sundsvall.

Och:

Kort senare sköt Johan Eklund i ribban.

Men i stället för 3—1 kontrade hemmalaget och inhopparen Mattias Mete stötte in 2—2 från nära håll.

Med 29 poäng är Sundsvall kvar på kvalplatsen och har två poäng upp till Syrianska. I och med resultatet är Mjällby klart för allsvenskt spel nästa år.

Åtvidabergs mål innan matchen bröts på onsdagskvällen gjordes av Viktor Prodell.

Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Golflegendaren Tiger Woods ligger på sjukhus efter en våldsam bilolycka. 45-åringen opereras för flera frakturer efter en singelolycka utanför Los Angeles.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Samuelsson säkrade historisk medalj

Sverige tog silver i herrstafetten – och har nu samlat på sig sex medaljer i Slovenien. Vilket är nytt rekord för det svenska skidskyttelandslaget.

Ryfors låg bakom Rögles kross

Rögles förstakedja låg bakom skåningarnas seger borta mot Frölunda. Hemmalaget som är inne i en tung period med fyra raka förluster.

Skön revansch för Hanna Öberg

Hanna Öberg har inte fått till det i de individuella loppen under VM. Men under tisdagen - på hennes favoritdistans 15 kilometer - lossnade det.

VM-guld till Sandra Näslund i comebacken

Sandra Näslund hade inte kört ett enda världscuplopp den här säsongen. Men hon var trots det överlägsen på VM och körde hem guldet på hemmaplan.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.