Elfsborg i guldläge efter Malmös poängtapp

Elfsborg besegrade Mjällby borta med 3-2 och boråsarna sitter nu i guldsistsen efter att Malmö "bara" fått 1-1 hemma mot Örebro.

Guldjagande Elfsborg tog ledningen på bortaplan mot Elfsborg. David Elm ryckte fram längs kanten, chippade över en försvarare till Lasse Nilsson. Denne sköt in bollen i mål, visserligen via Asper, men in i mål gick den och det sätter därmed mycket press på de andra guldlagen.

När det gäller som mest så kliver han fram. I Elfsborgs förra match avgjorde han med ett långskott, mot Mjällby utökade Svensson Elfsborgs ledning. Bara fem minuter efter 1-0 målet tryckte Svensson in ännu ett långskott som tog på en försvarare innan den gick in i mål.

Mjällby gav dock inte upp och innan halvtidspausen kunde laget reducera. Det var Craig Henderson som höll sig framme vid en stolpretur och kunde forcera in bollen i mål till 2-1.

I den andra halvleken hände allt snabbt. Först kvitterade Mjällby då Henderson kom helt fri i straffområdet och kunde lugnt nicka in 2-2. Strax därefter återtog dock Elfsborg ledningen då Viktor Claesson hoppade högt över sin försvarare och nickade in 3-2 till Elfsborg.

Ett mål som betydde tre viktiga poäng till Elfsborg i toppstriden.

Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Golflegendaren Tiger Woods ligger på sjukhus efter en våldsam bilolycka. 45-åringen opereras för flera frakturer efter en singelolycka utanför Los Angeles.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Samuelsson säkrade historisk medalj

Sverige tog silver i herrstafetten – och har nu samlat på sig sex medaljer i Slovenien. Vilket är nytt rekord för det svenska skidskyttelandslaget.

Ryfors låg bakom Rögles kross

Rögles förstakedja låg bakom skåningarnas seger borta mot Frölunda. Hemmalaget som är inne i en tung period med fyra raka förluster.

Skön revansch för Hanna Öberg

Hanna Öberg har inte fått till det i de individuella loppen under VM. Men under tisdagen - på hennes favoritdistans 15 kilometer - lossnade det.

VM-guld till Sandra Näslund i comebacken

Sandra Näslund hade inte kört ett enda världscuplopp den här säsongen. Men hon var trots det överlägsen på VM och körde hem guldet på hemmaplan.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.