Modo i kris efter ny nolla mot LHC

Modo är elitseriens krislag just nu. 0—3 hemma mot Linköping var Modos sjätte förlust de senaste sju matcherna — och andra hemmamatchen i rad laget blev "nollat".

Efter tolv omgångar ledde Modo serien. Därefter har laget förlorat sex av sju matcher, halkat ned till sjunde plats och sett strecken komma allt närmare.

På två hemmamatcher inom tre dagar har Modo skjutit 66 skott, men inte gjort ett mål. Däremot släppt in fem, 0-2 mot Färjestad och 0-3 mot Linköping.

- Vi får ingenting gratis längre, sade en lågmäld Modotränare, Ulf Samuelsson.

Modo har problem lite överallt, målskyttet naturligtvis, men även på målvaktssidan. Bernhard Starkbaum blev utbytt två matcher i rad, och Oscar Alsenfelt repriserade mot Linköping sin tavla mot Färjestad.

Med den skillnaden att det gick ännu snabbare den här gången.

Mot Färjestad släppte han in 0-1 efter 36 sekunder, mot Linköping tog det 26.

Ett löst dragskott från Simon Hjalmarsson gick in, gav Modo en ny mardrömsstart och Linköping en drömstart.

- En otroligt härlig inledning. Den gav oss extra energi och tålamod att spela matchen ut, sade Linköpings tränare Roger Melin.

Modo var spelmässigt ändå bättre i både första och andra perioden och skapade massor - men brände allt. Samtidigt som Linköpings målvakt Andreas Andersson storspelade. Andersson ersatte skadade Christian Engstrand.

Mattias Weinhandl satte 0-2 i power play på Linköpings första skott även i andra perioden - efter 10.55!

I slutperioden behövde Andreas Andersson inte jobba speciellt hårt, Modo hade mycket puck, men skapade allt mindre och Per Arlbrandt släckte till slut allt Modohopp.

Utöver den poängmässiga krisen har Modo nu också skadeproblem. Backen Kyle Cumiskey missade andra matchen i rad och anfallsstjärnan Alexander Steen tvingades utgå tidigt i sista perioden. Oklart vilken skada han fick, men tevebilderna tydde på att det kan röra sig om ett knä.

- Han ska undersökas under fredagen. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt, men det är oroväckande, sade Samuelsson.

Linköping hade däremot många orsaker till glädje. Man bröt en sex matcher lång förlustsvit borta mot Modo, kom igen efter 0-5 hemma mot HV 71 och tog revansch för 3-5 hemma mot Modo tidigare i höst.

- Alltid bra att ha en vinst mot alla lag, tyckte Roger Melin.

Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Golflegendaren Tiger Woods ligger på sjukhus efter en våldsam bilolycka. 45-åringen opereras för flera frakturer efter en singelolycka utanför Los Angeles.

Asllani närmar sig comeback

Efter hjärnskakningen för två veckor sedan är Kosovare Asllani på bättringsvägen. Real-Madrid-stjärnan är med på landslagslägret på Malta och hoppas på att vara redo för spel inom kort.

Samuelsson säkrade historisk medalj

Sverige tog silver i herrstafetten – och har nu samlat på sig sex medaljer i Slovenien. Vilket är nytt rekord för det svenska skidskyttelandslaget.

Ryfors låg bakom Rögles kross

Rögles förstakedja låg bakom skåningarnas seger borta mot Frölunda. Hemmalaget som är inne i en tung period med fyra raka förluster.

Skön revansch för Hanna Öberg

Hanna Öberg har inte fått till det i de individuella loppen under VM. Men under tisdagen - på hennes favoritdistans 15 kilometer - lossnade det.

VM-guld till Sandra Näslund i comebacken

Sandra Näslund hade inte kört ett enda världscuplopp den här säsongen. Men hon var trots det överlägsen på VM och körde hem guldet på hemmaplan.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.