Boktips: Hitta inspiration till vårens odling

Våren står för dörren och för många börjar det klia i fingrarna av odlingslusta. För praktiska råd och inspiration bjuder trädgårdsmästaren Victoria Skoglund och floristen Johan Munter på lite boktips, både för de som är gröna i trädgårdsvärlden och de redan insnöade.

Victoria Skoglunds boktips:
* Snödroppar: en galantofil kärlekshistoria av Gunnel Carlsson
* Odla utan spade: Lättskött & klimatsmart köksträdgård av Bella Linde, Lena Granefelt
* Groddar och skott: Framtidens mat av Jonas Bendroth, Annika Christensen

Johan Munters boktips:
* Det nya trädgårdslandet: Om att odla grönsaker, blommor och sig själv av Hannu Sarenström
* Hannas blommor & blad: Kransar, mandalor, buketter och annat av Hanna Wendelbo
* Latin för trädgårdsälskare av Lorraine Harrison
* Den parfymerade trädgården: Essenser, rökelse, hudvård & potpurri av Elin Unnes

Kan det vara Sveriges största koja ”Här har vi matsalen”

Sex unga grabbar från Åre har Byggt vad som kanske kan vara en av Sveriges största trädkojor. Bygget är tio meter högt och har hittills inte kostat killarna en krona och just nu gör dom succé i sociala medier med sin spektakulära trädkoja. På plats i Kojan har vi Marcus Noterius.

Så lurar du cykeltjuven

Marcus Noterius är i Åre där det snotts fler cyklar i fjol än tidigare år. Polisen har därför gjort en satsning på att försöka stoppa stölderna och berättar om sina knep för att inte bli av med sin cykel.

Löfven på EU-toppmöte mitt i regeringskris

Idag inleds ett två dagar långt EU-toppmöte i Bryssel, där 27 stats- och regeringschefer deltar. Trots regeringskrisen, kommer även statsminister Stefan Löfven att vara där. Utrikesreporter Tomas Kvarnkullen rapporterar från Bryssel.

Hade ont vid sex – led av okänd sjukdom

Vestibulit är en sjukdom som kvinnor kan drabbas av och som ger svåra smärtor i underlivet. En sjukdom som kan innebära att det gör ont vid samlag, gynundersökningar och vid användning av tampong. Studenten Jennifer Lännerholm berättar om hur hon upptäckte sjukdomen. Medverkar gör även överläkaren Nina Bohm Starke, som vill uppmärksamma sjukdomen för att hjälpa andra.