Extern länk
Början på sidans innehåll

Sport

Diamantbollen till Lotta Schelin

Fyra raka ligatitlar, två i Champions League och andra raka Diamantbollen. Fotbollslivet leker för Lotta Schelin — som efter prisutdelningen fick ducka för ett värvningsförsök från Zlatan Ibrahimovic.

Uppdaterad:Publicerad:

Hon ligger några "bollar" efter Zlatan Ibrahimovic än så länge — årets Diamantboll är Lotta Schelins tredje hittills. Men i Frankrike har hon ett par års försprång gentemot PSG-anfallaren. Schelin kom till Lyon redan 2008 och har vunnit ligan varje år sedan dess.

I år våras säkrade laget ligatiteln i sista omgången. Lyon vann även den franska cupen och dessutom blev laget för andra året i rad Champions League-mästare.

Dags att byta klubb kanske? undrade Ibrahimovic efter Fotbollsgalan och gjorde reklam för Paris Saint-Germains satsning på damsidan.

- Jag har redan försökt få över henne, men jag har inte lyckats. Hon frågade "vem har skickat dig?" och då blev jag lite ställd, skämtar Ibrahimovic.

- Det hade varit kul att få henne till Paris så klart. De behöver svenskar för att vinna.

"Vinner allt"

Lotta Schelin skrattar bort förslaget än så länge. Landslagsanfallaren har ett år kvar på kontraktet med Lyon och option på ytterligare ett år. Och, som hon konstaterade redan i fjol, i Lyon vinner man Champions League. Till skillnad från lagen där Ibrahimovic spelat hittills.

- Jag vet att det finns ett jätteintressant projekt i Paris. Det är en storklubb som satsar även på damsidan, säger Schelin.

- Men vi vinner allt för stunden och det ser väldigt bra ut för en tredje titel också. Vad ska man säga då? Då är man där det är som bäst.

"Internationell dominant"

Hennes status som världsspelare lyfts fram i motiveringen till priset, som delas ut av Sydsvenskan tillsammans med fotbollsförbundet:

"En av svensk fotbolls viktigaste ambassadörer — en internationell dominant som efter flera år i världseliten fortsätter att leverera fotboll av absolut världsklass".

Det kan bli mycket värt för Sverige nästa år, då Lotta Schelin blir en av de viktigaste kuggarna i hemma-EM.

- Det här betyder jättemycket. Samtidigt är det alla framgångar man har haft med laget, landslaget och Lyon, som slår ju högst, säger Schelin.

Jens Bornemann/TT

TT

Relaterat