X Factor

Världssuccén i TV4.

Världssuccén i TV4.

Awa Santesson-Sey bakar cupcakes

Vad händer om man släpper lös X Factor-deltagaren Awa Santesson-Sey i köket? Jo det blir muffins med chokladfrosting och sockerhjärtan. Det här är Awas cupcakes.

Awa Santesson-Sey gillar inte bara att stå på scenen. Ett av hennes största intressen är faktiskt matlagning och bakning. Hon funderar till och med på att kanske bli kock när hon blir stor! I klippet ovan lär Awa ut hur man bakar cupcakes.

Tips! Medan man väntar på att muffinsen ska svalna tipsar Awa om att man kan dansa!
- Då blir frostingen extra bra, säger hon.

 

Du behöver:

100 g smör 
2 st ekologiska ägg 
1,5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl ekologisk mjölk 3% 
1 st citron, skalet 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst

3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills dina muffins är är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en gaffel, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

7. Toppa dina muffins med frosting

Awas tips:

Häll gärna lite kolsyrat vatten i smeten så blir cupcakesen extra krispiga.

X Factor-vinnaren Awa Santesson-Sey svarar på fansens frågor

Att Awa Santesson-Sey är populär märks inte minst på alla likes och kommentarer på Facebook. På en dag fick Awa över 3000 likes och nära 1000 frågor när vi la ut ett inlägg på Facebook där fansen fick ställa frågor till X Factor-vinnaren. Här har vi låtit Awa svara på ett axplock av frågorna.

X Factor - finalisternas sångskola

Vi lät X Factors finalister hålla i en liten sångskola. Så här värmde de upp inför varje fredagsfinal, vilket kanske fick dem att gå så långt i tävlingen som de gjorde!

Signeringsturné med X Factor-deltagarna

X Factor-deltagarna är ute på en signeringsturné i Sverige i december och januari där Sony music har signeringar för X Factor-skivan med låtar från programmet. Här är alla stoppen.

X Factor-vinnaren Awa Santesson - Sey gästade Nyhetsmorgon

Den 7 december 2012 fick X Factor Sverige sin allra första vinnare. Det stod mellan Benny Hult, Isak Danielson och Awa Santesson-Sey. När svenska folket hade sagt sitt stod det klart att det blev 14-åriga Awa som kammade hem hela tävlingen. Dagen efter gästade hon Nyhetsmorgon för att berätta om sin tid i X Factor och uppträda med sin första auditionlåt.

Benny Hult fick lämna X Factor i finalen

Han höll sig kvar in i det sista. Utan att ha behövt stå i duell en enda gång under hösten blev det till slut mot Awa Santesson-Sey i finalen som Benny Hult fick se sig besegrad då han fick lämna tävlingen som god tvåa.

X Factor-deltagarna laddade inför finalen

På torsdagskvällen samlades X Factor-deltagarna i en reunion för att ladda inför den föreståndande finalen. På scenen uppträdde J.E.M. och Alexander Holmgren och i publiken var övriga X Factor-gänget som hejade på sina kamrater med hurrarop och armarna i luften.

Så här röstar du på X Factors finalister

Tiden går extremt fort när man har roligt. Finalen av X Factor Sverige 2012 är här! Det står mellan Benny Hult, Awa Santesson-Sey och Isak Danielson. Av tre akter kommer en att stå som den slutgiltiga vinnaren. Och det är du som tittare som bestämmer! Här hittar du låtval, startordning och röstningsnummer.

Vinn biljetter till X Factors final

Nu har du chans att vinna två biljetter till finalen av X Factor Sverige 2012. Svara på frågorna nedan och det kan vara du som är med och skapar historia i studiopubliken på fredag.

Vinn priser från Ke$ha

I fredags uppträdde Ke$ha på X Factor-scenen. Nu har du chans att vara med och tävla om produkter från världsstjärnan.

J.E.M. fick lämna X Factor i seminfinalen

Det blev gruppen J.E.M. som fick lämna X Factor Sverige i semifinalen. Detta efter att ha duellerat mot Isak Danielson som nu alltså är vidare till final.
- Tråkigt att inte gå till final, men vår resa tar inte slut här, sa Elli direkt efter.

Gör robotdansen - vinn finalbiljetter till X Factor

Såg du den snygga robotdansen som X Factors husdansare gjorde i förra veckan? Gör en likadan och ha chans att vinna finfina X Factor-priser! Bland annat kan du vinna två biljetter till X Factor Sveriges final.