"Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har målat in sig i ett hörn"

Nytt videoklipp från Expressen avslöjar att SD-männen Erik Almqvists och Kent Ekeroths version om rasistfilmen inte stämmer. Anders Pihlblad och Pontus Matsson om Sverigedemokraternas kris och hur partiledaren Jimmie Åkesson hanterar situationen.

Tidningen Expressen har publicerat ytterligare ett videoklipp om det uppmärksammade bråket med bland andra Sverigedemokraternas toppolitiker Erik Almqvist och Kent Ekeroth. Det senaste klippet från rasistfilmen avslöjar att SD-männens förklaring till att de beväpnat sig med järnrör inte stämmer.

Kris för Sverigedemokraterna

Anders Pihlblad säger att Jimmie Åkesson har misslyckats med att rensa bort rasism från partiet och att det blir problematiskt för honom att hålla sin linje med nolltolerans när det gäller rasism inom de egna leden.

- Jimmie Åkesson håller på att måla in sig i ett hörn, säger Anders Pihlblad.

Kan sitta kvar i riksdagen

Anders Pihlblad och journalisten och författaren Pontus Matsson diskuterar även hur partiets trovärdighet skadats och vad det betyder om Erik Almqvist och Kent Ekeroth bestämmer sig för att sitta kvar i riksdagen.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Här hittar du alla klipp om SD-krisen:

Sverigedemokraternas kris skapar protester och diskussion om svenskhet på internet

Ny film avslöjar SD-männens falska version

Minskat förtroende för Jimmie Åkesson

Soran Ismael om Erik Almqvists rasistiska attack

Jimmie Åkessons presskonferens från onsdagen.

Erik Almqvist: "Jag lämnar inte Riksdagen"

Kent Ekeroth tar politisk time-out

Ulf Kristoffersson: "Erik Almqvists version hänger inte riktigt ihop"

Damon Rasti och Anders Pihlblad om Erik Almqvists rasistiska agerande

Maria Wern-paret: "Finns tyska montage av oss när vi pussas"

Nya säsongen av Maria Wern har startat och de fansen tycks lyckliga över att Maria och Sebastian nu är ett par i serien.
”De har skapat härliga musikvideos och kallar oss Sebaria”, säger Eva Röse som spelar Maria Wern. Erik ”Jerka” Johansson gör rollen som Sebastian och är glad att serien tar upp aktuella teman. ”För varje säsong måste karaktären få något nytt att jobba med”, säger han. Här berättar de mer om arbetet bakom serien.

Hon undviker att ge eleverna prov ”Finns andra sätt att bedöma”

Många elever har det tufft med distansundervisningen, och allt fler kommuner ser en risk att fler elever riskerar att lämna gymnasiet med ofullständiga betyg. Här diskuterar Skolpanelen, det vill säga Alexandra Ferraro, matematik- och naturkunskapslärare Solna gymnasium, Maria Wiman, högstadielärare Skapaskolan och Josefine Fälth, ordförande Sveriges Elevkårer utmaningarna med att mäta elevernas kunskaper. "Man ska inte lära sig för att få A på ett prov" säger Maria Wiman och berättar om alternativ för bedömning av elevernas kunskap.

Nyförlovade Karl Fredrik: ”Den här killen älskar jag”

Karl Fredrik på Österlen har förlovat sig med sin Petter. ”Vi tror att bröllopet blir på ett slott i Italien”, säger det sprudlande paret och berättar om spontana frieriet på Gotland i förra veckan. "Jag fick feeling" säger Karl-Fredrik och Petter höll med.

Fina frisyrer du kan fixa hemma - vårens trendiga knep

Många har låtit håret växa under pandemiåret. Vilken tur att det går att fixa fina frisyrer helt på egen hand! Här visar frisören Hillewi Gottfridsson hur du kan fixa lockar, få upp volymen, eller göra en snygg frisyr med en klämma.

”Det här är ett hot mot Facebooks affärsmodell”

En ny uppdatering gör det möjligt för Iphone-användarna att säga nej till spårning av vad de sysslar med på nätet. Det har lett till en storstrid mellan tech-jättarna. ”Om du känner att det känns okej att bli spårad i utbyte mot mer kvalitativa annonser, då ska du säga ja, men annars ska du säga nej” säger Emil Hellerud, techreporter.

Veckans filmer och serier med Wanda

Filmrecensent Wanda Bendjelloul recenserar filmerna: "The man who sold his skin", "Them", "The house of Pierre Cardin" och "Maronas fantastiska resa". Kolla in hur många solar filmerna får i klippet!