Hellners upphämtning gav andraplats

Marcus Hellner fick ett tufft utgångsläge, men bjöd på en urstark sistasträcka och en lika stark spurt i herrarnas stafett i Gällivare. Det räckte för en andraplats för Sverige, som under en period var långt efter täten.
- Jag gick för seger, säger Hellner, till TV4 Sport.

SE OCKSÅ
Svenska damerna slutade tvåa
Northug och Hellner - skidvärldens största rivaler

Allra längst fram — Norge, förstås. Storstjärnan Petter Northug behövde inte ens använda sin fruktade spurt, utan hade ett behagligt försprång redan när sträckan började.
- Jag kör hellre man mot man. Jag gillar det taktiska i att åka tillsammans med andra, då blir det ett mer psykologiskt lopp. Det är lite tråkigt att åka själv, men samtidigt har jag aldrig gjort det i världscup eller mästerskap som senior, så det kändes bra det också.
Till slut vann Norge med 6,4 sekunder, före Sverige och Ryssland.

Milan föll utan Zlatan

En skadad Zlatan Ibrahimovic fick se sitt Milan tappa ledningen hemma mot Sassuolo. Gästerna vann till slut med 2-1 och Milans titelchanser ser allt mer avlägsna ut.

Nytt VM-guld till lag Edin

Sverige med lag Niklas Edin har bärgat sitt sitt tredje raka VM-guld. I finalen i Kanada besegrade lag Edin Skottland med 10-5 i Kanada.

Blackstenius sköt Häcken till cupfinal

Stina Blackstenius blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Rosengård. Nu väntar Eskilstuna i finalen för göteborgarna som kan försvara cuptiteln från 2019.

Villa Lidköping svensk mästare

I en högdramatisk final i Uppsala blev Villa-Lidköping svensk mästare för andra gången, efter en förlängnings-rysare mot AIK.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.