Tre raka förluster inför EM

Tre förberedande matcher inför handbolls-EM. Det blev tre förluster. På söndagen 25—31 mot Danmark.
- Vi är nöjda med alla spelare trots att det inte blev någon vinst, säger landslagets general manager Stefan Lövgren.

SE OCKSÅ
Knapp svensk förlust mot OS-mästarna
Sverige föll knapp mot Frankrike

I den avslutande matchen i fyrnationsturneringen i Norge hängde Sverige med bra i första halvlek, 14—15 i paus, men i andra var man inte riktigt nära. Och det slutade alltså med sex bollars förlust för de svenska handbollsdamerna.

Sverige som tidigare i turneringen visat ett bra försvarsspel, bytte runt en del och blev sårbart. Dessutom var danskorna skickliga och stod för en hel del läckra inspel till linjespelarna. Men som helhet har dagarna i Norge varit positiva, tycker landslagsledningen.

- Det har varit en bra vecka och vi har fått en hel del svar, säger Lövgren.

Truppen bantas nu från de 21 som varit med i Norge till en 16-mannatrupp.

Första matchen i EM den 4 december. Då har Sverige chans till revansch efter söndagens förlust. Då är det nämligen dags att möta Danmark igen.

Ny Zlatan-skada oroar Janne Andersson

Med mindre än två månader kvar till EM är Zlatan åter skadad. Förbundskapten Janne Andersson medger nu att han är lite orolig över Zlatans skadesituation.

Milan föll utan Zlatan

En skadad Zlatan Ibrahimovic fick se sitt Milan tappa ledningen hemma mot Sassuolo. Gästerna vann till slut med 2-1 och Milans titelchanser ser allt mer avlägsna ut.

Nytt VM-guld till lag Edin

Sverige med lag Niklas Edin har bärgat sitt sitt tredje raka VM-guld. I finalen i Kanada besegrade lag Edin Skottland med 10-5 i Kanada.

Blackstenius sköt Häcken till cupfinal

Stina Blackstenius blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Rosengård. Nu väntar Eskilstuna i finalen för göteborgarna som kan försvara cuptiteln från 2019.

Villa Lidköping svensk mästare

I en högdramatisk final i Uppsala blev Villa-Lidköping svensk mästare för andra gången, efter en förlängnings-rysare mot AIK.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.