Wesslau var skillnaden i seriefinalen

Det skiljer inte mycket mellan HV71 och Skellefteå, varken i tabellen eller i rinken. Men en stor skillnad finns det. Den stavas Gustaf Wesslau. Målvakten storspelade när HV71 på söndagen besegrade Skellefteå. Seriefinalen slutade 2—1 (1—0, 1—0, 0—1).

- Vi hade lite revansch på dem sedan förra gången. Då var det Hawaii-hockey med massor av utvisningar och öppna ytor så då rann det iväg ordentligt, sade HV71:s målvakt Gustaf Wesslau.

Han, som var tillbaka från skada, tänkte tillbaka på förlustmatchen, 3—7, den tredje november i Skellefteå. På söndagen var det annorlunda då Wesslau nöjt stod och gav intervjuer efter en bländande insats i seriefinalen.

- I den här matchen var vi noggranna med utvisningarna, det var nyckeln till att vi vann.

Många skulle nog säga att det fanns en annan nyckel till att HV71 vann. En nyckel som stavas Gustaf Wesslau.

När Skellefteå öppnade matchen med fart och fläkt stod Wesslau emot och lät sitt lag komma in i matchen och sedermera ta kommandot. 1—0 kom i första perioden då Marcus Nilson snyggt lirkade in ledningspucken bakom bortalagets målvakt Markus Svensson.

Skellefteå försökte med all kraft komma ikapp, men HV:s målvakt var genomtät. I stället dubblerade hemmalagets centertalang William Karlsson ledningen i början på mellanperioden då han erövrade pucken och sedan soloåkte fram till målet där han lade in den bakom bortamålvakten. Resultatet 2—0 såg länge ut att hålla i sig, men bortalagets Erik Forsell reducerade i slutet på matchen och därmed fick inte Gustaf Wesslau belöningen att hålla nollan efter en lysande insats.

- Det var en minut ifrån, men det spelar egentligen ingen roll. Nu var det seger igen och det innebär att jag tagit 17 vinster och två förluster, så det är den kolumnen som är rolig att titta på.

Gustaf Wesslau konstaterar också att han inte ångrar det klubbval han gjorde inför årets säsong.

- Jag har fått en jättebra start och trivs som fisken i vattnet här. Men ingen kommer ihåg vad man gjorde på hösten utan det är våren som räknas, så förhoppningsvis kan jag höja mig lite till.

Men med den kvalité han besitter i dag, den räckte till att vara den stora skillnaden i en match mellan landets just nu främsta ishockeylag.

Zlatan Ibrahimovic missar EM

Zlatan Ibrahimovic missar EM.
Svenskens knäskada stoppar honom från spel.
- Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar, säger Janne Andersson.

Timrå klart för SHL

Timrå spelar i SHL nästa säsong. Det står klart efter seger över Björklöven med 5-0 på onsdagskvällen. Timrå vann finalserien i Hockeyallsvenskan med total 4-1.

Växjö firade klubbens tredje SM-guld

Växjö besegrade Rögle med 6-2 i den femte SM-finalen och vann finalserien med totalt 4-1. Pontus Holmberg blev tvåmålsskytt och utsågs till slutspelets mest värdefulle spelare.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

Handbollsprofilen Loui Sand gör comeback

Den tidigare landslagsspelaren Loui Sand gör comeback. 28-åringen har gjort sin första träning med allsvenska Kärra. -Det kändes så rätt på alla sätt, säger Sand till Aftonbladet.

Chelsea klart för CL-final

Chelsea är klart för final i Champions League. Det står klart efter att London-klubben besegrat Real Madrid med 2-0 på Stamford Bridge på onsdagskvällen.

Svenska toppdomare undanhöll miljonbelopp för Skatteverket

Domarbasen Stefan Johannesson, samt kollegorna Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, har i flera år undvikit att betala skatt på ersättning från Uefa, avslöjar Fotbollskanalen.
Totalt rör det sig om ett miljonbelopp som trion valt att inte redovisa för Skatteverket - förrän alldeles nyligen.

Falun är svensk mästare i innebandy

Det blev Falun som fick lyfta SM-pokalen efter att ha vänt finalen mot Storvreta. Dalalaget vann med 5-3 och vann därmed sitt sjätte SM-guld.

Sverige har sin EM-bas på hemmaplan

Sverige kommer att ha sin EM-bas i Göteborg. Efter att Sveriges spelplatser i sommarens EM-slutspel flyttats från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg så byter nu det svenska landslaget plats att utgå ifrån.

Flera regioner går emot FHM – stoppar ungdomsmatcher

Under onsdagen gav folkhälsomyndigheten grönt ljus för barn och ungdomar att spela matcher. Men bara ett dygn senare väljer flera regioner att gå emot rekommendationerna och ungdomarna får vänta ytterligare på att spela matcher.