Linköping stoppade AIK:s fest

AIK har fått ordning på försvarsspelet. Men tappat anfallet. Trots stor dominans blev det en tung hemmaförlust, 1—2, mot Linköping.
- Några behöver tänka på att de ska få dit pucken, så är det, säger AIK-tränaren Per-Erik Johnsson.

Med bara tre minuter kvar försvann AIK:s hopp om poäng när hemmaarenan jubilerade.

Erik Lindhagen hittade rätt och säkrade en 2—1-seger för gästande Linköping. Inte helt rättvist, medger LHC-tränaren Roger Melin.

- Med poängen måste man ju vara djävligt nöjd, med tanke på att vi inte hade så mycket av spelet.

Per-Erik Johnsson kunde bara hålla med. Trots att AIK vann skottstatistiken med 31—18 blev det bara ett mål.

- Vi har pratat försvarsspel något djävulskt och jag tycker att vi är bra mycket bättre där nu. Men någonstans fattas det ju någonting framåt, säger Johnsson.

Han tar ett djupt andetag och utbrister sedan:

- Ärligt talat tycker jag att det är några stycken där inne i omklädningsrummet som behöver tänka på att de ska få dit pucken, så är det.

- Vi gör ett djävulskt jobb i att sätta press på Linköping, vinner puck, tar oss in i anfallszon.. men där måste det också hända någonting.

Samma dag som det hölls öppet hus på Råsunda för att fotbollssupportrarna skulle få chansen att skruva loss ett sista minne eller två, firade AIK Hockey att det på dagen var 50 år sedan laget flyttade in på Hovet, Johanneshovs isstadion.

Någon större fest var det dock inte, varken på läktaren eller på isen.

Två soloprestationer i första perioden blev den stora behållningen.

Drygt 14 minuter in i matchen tog sig Carl Söderberg, som leder målligan, på egen hand in i och tvärs igenom AIK:s zon och lade till sist in pucken — Söderbergs 20:e seriemål i höst.

Men bara 22 sekunder senare satt 1—1-målet, sedan Joakim Nordström plockat upp pucken i mittcirkeln, tagit ett par skär in i LHC:s zon och avlossat ett snabbt skott.

AIK, som hade tagit poäng i tre raka matcher, har ett fortsatt utsatt läge på kvalserieplats.

- Vi gör mycket som är positivt alltså. Men gör du bara ett mål i hockey är det sällan du vinner eller tar poäng, konstaterar Johnsson.

- Men det är match igen på torsdag, HV borta...

Zlatan Ibrahimovic missar EM

Zlatan Ibrahimovic missar EM.
Svenskens knäskada stoppar honom från spel.
- Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar, säger Janne Andersson.

Timrå klart för SHL

Timrå spelar i SHL nästa säsong. Det står klart efter seger över Björklöven med 5-0 på onsdagskvällen. Timrå vann finalserien i Hockeyallsvenskan med total 4-1.

Växjö firade klubbens tredje SM-guld

Växjö besegrade Rögle med 6-2 i den femte SM-finalen och vann finalserien med totalt 4-1. Pontus Holmberg blev tvåmålsskytt och utsågs till slutspelets mest värdefulle spelare.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

Handbollsprofilen Loui Sand gör comeback

Den tidigare landslagsspelaren Loui Sand gör comeback. 28-åringen har gjort sin första träning med allsvenska Kärra. -Det kändes så rätt på alla sätt, säger Sand till Aftonbladet.

Chelsea klart för CL-final

Chelsea är klart för final i Champions League. Det står klart efter att London-klubben besegrat Real Madrid med 2-0 på Stamford Bridge på onsdagskvällen.

Svenska toppdomare undanhöll miljonbelopp för Skatteverket

Domarbasen Stefan Johannesson, samt kollegorna Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, har i flera år undvikit att betala skatt på ersättning från Uefa, avslöjar Fotbollskanalen.
Totalt rör det sig om ett miljonbelopp som trion valt att inte redovisa för Skatteverket - förrän alldeles nyligen.

Falun är svensk mästare i innebandy

Det blev Falun som fick lyfta SM-pokalen efter att ha vänt finalen mot Storvreta. Dalalaget vann med 5-3 och vann därmed sitt sjätte SM-guld.

Sverige har sin EM-bas på hemmaplan

Sverige kommer att ha sin EM-bas i Göteborg. Efter att Sveriges spelplatser i sommarens EM-slutspel flyttats från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg så byter nu det svenska landslaget plats att utgå ifrån.

Flera regioner går emot FHM – stoppar ungdomsmatcher

Under onsdagen gav folkhälsomyndigheten grönt ljus för barn och ungdomar att spela matcher. Men bara ett dygn senare väljer flera regioner att gå emot rekommendationerna och ungdomarna får vänta ytterligare på att spela matcher.