Sista skotten fällde Bergman

Det var fem bra skott, tyckte han själv. Tavlan visade något annat. Carl Johan Bergman tappade en topplacering när han missade de två sista skotten.
- Förgrymmande, sade han efter 18:e-platsen i premiären.

Framgångarna förra säsongen gjorde att det fanns förhoppningar på de svenska skidskytteherrarna i distanstävlingen.

Inte helt oväntat hade dock fransmannen Martin Fourcade bevarat formen bäst under sommaren. Den regerande världscupvinnaren knöt näven när han korsade mållinjen i Östersund.

Suverän åkning och en bom räckte till karriärens elfte världscupseger, före Dominik Landertinger, Österrike, och Erik Lesser, Tyskland.

Carl Johan Bergman var med en bom med i toppstriden fram till den sista skjutningen i stående.

Där blev det två missar.

Efteråt kunde han inte förklara vad som gick fel.

- De tre första skotten var bra. Det fjärde var också bra, men "vad fan, den ramlade inte ned"... det femte "bra, men nej", sade Bergman.

Även Fredrik Lindström och Björn Ferry noterades för tre bom.

- Det räcker inte till på distansen. Det brukar vara max en bom för att vara på pallen, sade Ferry, som slutade 39:a medan Lindström blev 24:a.

Trots att de två första serierna var felfria kände Ferry att det inte var hans dag.

- Efter andra varvet var det över i benen. Jag tyckte att det var långt och tungt, sade han.

På lördag fortsätter premiärveckan med sprint. Förra säsongen vann Carl Johan Bergman den tävlingen och han hoppas på en favorit i repris.

Premiären gav honom flera goda besked, trots allt.

- Jag åker bra. Då vet jag att om jag träffar så är jag med i toppen.

Milan föll utan Zlatan

En skadad Zlatan Ibrahimovic fick se sitt Milan tappa ledningen hemma mot Sassuolo. Gästerna vann till slut med 2-1 och Milans titelchanser ser allt mer avlägsna ut.

Nytt VM-guld till lag Edin

Sverige med lag Niklas Edin har bärgat sitt sitt tredje raka VM-guld. I finalen i Kanada besegrade lag Edin Skottland med 10-5 i Kanada.

Blackstenius sköt Häcken till cupfinal

Stina Blackstenius blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Rosengård. Nu väntar Eskilstuna i finalen för göteborgarna som kan försvara cuptiteln från 2019.

Villa Lidköping svensk mästare

I en högdramatisk final i Uppsala blev Villa-Lidköping svensk mästare för andra gången, efter en förlängnings-rysare mot AIK.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.