X Factor

Världssuccén i TV4.

Världssuccén i TV4.

X Factor-deltagarna laddade inför finalen

På torsdagskvällen samlades X Factor-deltagarna i en reunion för att ladda inför den föreståndande finalen. På scenen uppträdde J.E.M. och Alexander Holmgren och i publiken var övriga X Factor-gänget som hejade på sina kamrater med hurrarop och armarna i luften.

Det var en uppsluppen stämning när alla tidigare X Factor-deltagare, som kommer tillbaka och uppträder på finalen, samlades och vimlade ihop kvällen före fredagen med stort F. Tjejerna i gruppen NJOY, som fick lämna tävlingen först av alla tolv akter, var glada att vara tillbaka.
- Det är skitkul att få träffa alla och att få komma tillbaka och sjunga, säger Irena Krsteva och får medhåll av Ruth Mussie: 
- Nu är det bara kul, nu är det ingen press, nu showar vi bara och det ska bli jätteroligt, säger hon och Jerusalem Yemane instämmer:
- Det känns som man aldrig lämnade X Factor, man känner sig så hemma här.

Det har ju gått en tid sen ni åkte ut, hur har tiden efter X Factor varit?
Jerusalem: Den har varit bra, i början var det bittert. Det var skitjobbigt att åka ut först, vi kände att vi inte fick visa vad vi går för.

Ruth: Vi har kört på med vår grej. Vi är ute och spelar hela tiden, vi kör vårt race. X Factor har bara tänt gnistan. Och vi har fått sånt stöd utifrån och det är så kul när man är ute och spelar live och träffar publiken på riktigt.

Vem vinner?

Jerusalem: Awa

Ruth: Isak

Irena: Awa eller Benny

Trött men glad finalist

Och i vimlet var såklart även finalisten Benny Hult. Han var glad men trött och menade att inte ens energidrycken Redbull skulle hjälpa just nu.

Men det ”ger ju vingar”?
- Snarare bilringar runt magen i såna fall.

Hur känns det inför imorgon?
- Ångest. Ha, ha, nä, jag skojar bara. Jag är så klart nervös, men skönt att det ska ta slut. Det har varit så jävla länge nu. Men det än någon slags konstig glad melankoli. Man är ledsen för man ska härifrån, glad att man kommit så långt men ledsen att man varit borta så länge från sin familj.

Även de övriga två finalisterna Awa Santesson-Sey och Isak Danielson var på plats och minglade runt och hejade på sina kompisar Alexander Holmgren och J.E.M. som uppträdde med låtarna Smells like teen spirit respektive Alone again. Se alla mingelbilder i bildspelet ovan.

X Factor-vinnaren Awa Santesson-Sey svarar på fansens frågor

Att Awa Santesson-Sey är populär märks inte minst på alla likes och kommentarer på Facebook. På en dag fick Awa över 3000 likes och nära 1000 frågor när vi la ut ett inlägg på Facebook där fansen fick ställa frågor till X Factor-vinnaren. Här har vi låtit Awa svara på ett axplock av frågorna.

X Factor - finalisternas sångskola

Vi lät X Factors finalister hålla i en liten sångskola. Så här värmde de upp inför varje fredagsfinal, vilket kanske fick dem att gå så långt i tävlingen som de gjorde!

Signeringsturné med X Factor-deltagarna

X Factor-deltagarna är ute på en signeringsturné i Sverige i december och januari där Sony music har signeringar för X Factor-skivan med låtar från programmet. Här är alla stoppen.

X Factor-vinnaren Awa Santesson - Sey gästade Nyhetsmorgon

Den 7 december 2012 fick X Factor Sverige sin allra första vinnare. Det stod mellan Benny Hult, Isak Danielson och Awa Santesson-Sey. När svenska folket hade sagt sitt stod det klart att det blev 14-åriga Awa som kammade hem hela tävlingen. Dagen efter gästade hon Nyhetsmorgon för att berätta om sin tid i X Factor och uppträda med sin första auditionlåt.

Benny Hult fick lämna X Factor i finalen

Han höll sig kvar in i det sista. Utan att ha behövt stå i duell en enda gång under hösten blev det till slut mot Awa Santesson-Sey i finalen som Benny Hult fick se sig besegrad då han fick lämna tävlingen som god tvåa.

Så här röstar du på X Factors finalister

Tiden går extremt fort när man har roligt. Finalen av X Factor Sverige 2012 är här! Det står mellan Benny Hult, Awa Santesson-Sey och Isak Danielson. Av tre akter kommer en att stå som den slutgiltiga vinnaren. Och det är du som tittare som bestämmer! Här hittar du låtval, startordning och röstningsnummer.

Vinn biljetter till X Factors final

Nu har du chans att vinna två biljetter till finalen av X Factor Sverige 2012. Svara på frågorna nedan och det kan vara du som är med och skapar historia i studiopubliken på fredag.

Vinn priser från Ke$ha

I fredags uppträdde Ke$ha på X Factor-scenen. Nu har du chans att vara med och tävla om produkter från världsstjärnan.

J.E.M. fick lämna X Factor i seminfinalen

Det blev gruppen J.E.M. som fick lämna X Factor Sverige i semifinalen. Detta efter att ha duellerat mot Isak Danielson som nu alltså är vidare till final.
- Tråkigt att inte gå till final, men vår resa tar inte slut här, sa Elli direkt efter.

Gör robotdansen - vinn finalbiljetter till X Factor

Såg du den snygga robotdansen som X Factors husdansare gjorde i förra veckan? Gör en likadan och ha chans att vinna finfina X Factor-priser! Bland annat kan du vinna två biljetter till X Factor Sveriges final.