X Factor

Världssuccén i TV4.

Världssuccén i TV4.

X Factor-vinnaren Awa Santesson-Sey svarar på fansens frågor

Att Awa Santesson-Sey är populär märks inte minst på alla likes och kommentarer på Facebook. På en dag fick Awa över 3000 likes och nära 1000 frågor när vi la ut ett inlägg på Facebook där fansen fick ställa frågor till X Factor-vinnaren. Här har vi låtit Awa svara på ett axplock av frågorna.

Det är bråda dagar för X Factor-vinnaren Awa Santesson-Sey. Förutom att hon är ute på en signeringsturné med övriga X Factor-deltagare hela december är det många som drar i henne från alla håll och kanter. Många vill få en intervju med henne och vi på X Factor lät fansen ställa sina egna frågor till Awa. Nedan är ett urval av de närmare 1000 frågor som på kort tid strömmade in i kommentarsfältet på X Factors Facebook-sida.

Fansens frågor:


Vad var det första du tänkte när du vann?
- Wow, vad sjukt! Jag blev superlycklig!

Vad har varit det sämsta med X Factor?
- Stressen

Vem är din förebild?
- Beyonce

Har du några tips till de som har scenskräck?
- Ha bara kul och tänk att de andra har kul med dig.

Hur lång är du?
-Vet inte

Vad var bästa med att ha Andreas Carlsson som coach?
-Att man fick bestämma så mycket tillsammans med honom så det skulle bli så bra som möjligt.

Om du inte hade vunnit vem tycker du skulle vinna då?
Hmmm... Alla var värda att vinna!

Vilken är din absoluta favoritlåt?
- Just nu är det Locked out of Heaven med Bruno Mars

Trodde du från början att du skulle komma så långt?
- Nej

Till sist, vad vill du säga till alla de som skriver att du är så himla bra?
- Tack så himla mycket, det är superkul och man blir superglad. Ni är också bäst för att ni stöttar . Kram!


 

X Factor - finalisternas sångskola

Vi lät X Factors finalister hålla i en liten sångskola. Så här värmde de upp inför varje fredagsfinal, vilket kanske fick dem att gå så långt i tävlingen som de gjorde!

Signeringsturné med X Factor-deltagarna

X Factor-deltagarna är ute på en signeringsturné i Sverige i december och januari där Sony music har signeringar för X Factor-skivan med låtar från programmet. Här är alla stoppen.

X Factor-vinnaren Awa Santesson - Sey gästade Nyhetsmorgon

Den 7 december 2012 fick X Factor Sverige sin allra första vinnare. Det stod mellan Benny Hult, Isak Danielson och Awa Santesson-Sey. När svenska folket hade sagt sitt stod det klart att det blev 14-åriga Awa som kammade hem hela tävlingen. Dagen efter gästade hon Nyhetsmorgon för att berätta om sin tid i X Factor och uppträda med sin första auditionlåt.

Benny Hult fick lämna X Factor i finalen

Han höll sig kvar in i det sista. Utan att ha behövt stå i duell en enda gång under hösten blev det till slut mot Awa Santesson-Sey i finalen som Benny Hult fick se sig besegrad då han fick lämna tävlingen som god tvåa.

X Factor-deltagarna laddade inför finalen

På torsdagskvällen samlades X Factor-deltagarna i en reunion för att ladda inför den föreståndande finalen. På scenen uppträdde J.E.M. och Alexander Holmgren och i publiken var övriga X Factor-gänget som hejade på sina kamrater med hurrarop och armarna i luften.

Så här röstar du på X Factors finalister

Tiden går extremt fort när man har roligt. Finalen av X Factor Sverige 2012 är här! Det står mellan Benny Hult, Awa Santesson-Sey och Isak Danielson. Av tre akter kommer en att stå som den slutgiltiga vinnaren. Och det är du som tittare som bestämmer! Här hittar du låtval, startordning och röstningsnummer.

Vinn biljetter till X Factors final

Nu har du chans att vinna två biljetter till finalen av X Factor Sverige 2012. Svara på frågorna nedan och det kan vara du som är med och skapar historia i studiopubliken på fredag.

Vinn priser från Ke$ha

I fredags uppträdde Ke$ha på X Factor-scenen. Nu har du chans att vara med och tävla om produkter från världsstjärnan.

J.E.M. fick lämna X Factor i seminfinalen

Det blev gruppen J.E.M. som fick lämna X Factor Sverige i semifinalen. Detta efter att ha duellerat mot Isak Danielson som nu alltså är vidare till final.
- Tråkigt att inte gå till final, men vår resa tar inte slut här, sa Elli direkt efter.

Gör robotdansen - vinn finalbiljetter till X Factor

Såg du den snygga robotdansen som X Factors husdansare gjorde i förra veckan? Gör en likadan och ha chans att vinna finfina X Factor-priser! Bland annat kan du vinna två biljetter till X Factor Sveriges final.