Familjen Holstein-Gottorp

I tio avsnitt möter tittarna den älskvärda men lite självupptagna kungafamiljen Holstein-Gottorp som är som vi andra på många vis, men ändå inte alls. Seriestart i TV4 13 januari 2013.

I tio avsnitt möter tittarna den älskvärda men lite självupptagna kungafamiljen Holstein-Gottorp som är som vi andra på många vis, men ändå inte alls. Seriestart i TV4 13 januari 2013.

Nu ska Familjen Holstein-Gottorp regera på söndagarna

Den 13 januari är det säsongsstart för den nya komediserien Familjen Holstein-Gottorp med Johan Ulveson och Sissela Kyle som kung och drottning.

Ätten Bernadotte sitter på den svenska tronen sedan nära 200 år tillbaka, men i nya humorsatsningen Familjen Holstein-Gottorp är Erik XV (Johan Ulveson) kung och äger riksregalierna. Kungen är snäll men lite aningslös, och har en övertro till sin förmåga att improvisera i nya situationer.

Hans fru, drottning Ulrika (Sissela Kyle), har komplex för sin lågadliga bakgrund och vill hellre vara drottning på 1700-talet när undersåtarna kunde behandlas lite som man behagade.

Kungaparet har två barn, kronprins Oscar (Robin Stegmar) och prinsessan Lovisa (Cecilia Forss). Kronprinsen känner sig fångad i sin roll och är ointresserad av att ta över tronen. Han vill pyssla med musik eller film istället för att leta efter Sveriges nästa drottning. Lovisa är en mycket godhjärtad men inte så streetsmart prinsessa, som vill rädda regnskogarna och alla världens djur - men helst utan att anstränga sig.

Läs mer om ätten Holstein-Gottorp >>>

Familjen Holstein-Gottorp sänds i TV4 med start söndagen den 13 januari klockan 20:00.

Kunglig start för Familjen Holstein-Gottorp

Familjen Holstein-Gottorp krönte TV4:s stora premiärvecka. 1 185 000 tittare såg premiären av den nya komediserien. - Det har varit en mängd lyckade premiärer i TV4 den senaste veckan och det är otroligt glädjande att så många även ville lära känna Sveriges nya kungafamilj, Holstein-Gottorp, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

En kunglig inbjudan

Kung Erik XV av ätten Holstein-Gottorp har nöjet att inbjuda Dig till en tv-utsändning.

Sissela Kyle om rollen som regissör

Nyhetsmorgons sommargäst denna vecka är Sissela Kyle, som bland annat berättade om hur det är att vara regissör istället för skådespelare.

Familjen Holstein-Gottorp regerar Sverige i ny komediserie

Ätten Bernadotte sitter på den svenska tronen sen nära 200 år tillbaka. Men hur skulle det se ut om en annan familj ägde riksregalierna? Det svarar TV4:s nya humorsatsning om den fiktiva kungafamiljen Holstein-Gottorp på. Johan Ulveson, Sissela Kyle, Cecilia Forss och Robin Stegmar spelar huvudrollerna.