Rockstjärnor

Premiär den 13 oktober i TV4 Play.

Premiär den 13 oktober i TV4 Play.

Pompei Nights drömmer om turné med amerikanskt band

I finalen av Rockstjärnor gjorde Pompei Nights stor succé på Sweden rock festival. Efteråt svävande bandet på stora moln och motivationen låg på topp. Skivkontrakt skrevs och världen låg framför deras fötter. Men vad hände sedan?

– Det var så jävla mäktigt att få spela inför en så stor publik. Det var en enorm känsla, säger sångaren Johan Edlund som haft Sweden rock som årets höjdpunkt sedan hans första besök 2007.

– Det gav oss energi att jobba stenhårt i replokalen under resten av sommaren. Allt för att bli tajtare som band och komma ut redo för nya spelningar under hösten.

Skivkontraktet skrevs med Warner och gällde singeln Rise som släpptes lagom till premiären av Rockstjärnor. Låten har mottagits bra och fansen strömmar till. Låten finns bland annat att lyssna på i Spotify och i Itunes, men trots singelsläpp och succén i Rockstjärnor har det inte varit helt lätt att få spelningar under hösten.

Men helt utan spelningar har inte bandet stått. Bland annat har grabbarna rockat loss på bar i Halmstad. Och trots taskiga förberedelser, bland annat saknades det ljudtekniker på plats, levererade Pompei Nights klassrock. Eller som Johan sa: ”Vi garvade och öste på!”. Till sommaren ska Pompei Nights lira på Lyckseles skolavslutning. Ett event som då firar tio år och där bland annat  H.E.A.T. spelat.

"Vi kommer inte att splittras"

Under serien var det vid ett par tillfälle åsikter som gick isär och samarbetet var inte det bästa. Men så är det inte längre. Pompei Nights står enade och fast beslutna att lyckas som rockband och alla är beredda att jobba hårt för att nå dit. 

– Vi är som vilket annat band i det hänseendet. Det var lite spänt precis när MP kom tillbaka från Australien. Men när vi började lira musik igen kom fokuset på just det. Vi kommer inte att splittras, vi håller ihop för att musiken går först, slår Johan fast.

Johan ser en ljus framtid för Pompei Nights men det gäller att fortsätta få in spelningar och ständigt arbeta med att förbättra och förfina soundet som bandet utvecklade under serien. Ett band som Johan sneglar på är amerikanska Avenged Sevenfold och drömmen är att få turnera tillsammans med dem.

– De har en bra blandning av tunga gitarrer och sköna melodier. De är sjukt musikaliska och det bästa bandet just nu, tycker Johan.

"Jag är singel"

Flera i bandet hade kärleksflörtar under serien och Johan vittnar om att det har blivit lättare att få tjejer på krogen nu. Han vill samtidigt understryka att han fortfarande är singel.

– Ja, jag är singel! Det kan du skriva med stora bokstäver. Det har blivit lättare att ragga på krogen och det är ju positivt. Jag och Bengan brukar hänga kring Skanstull och folk känner igen oss när vi är på väg mot tunnelbanan. Det är jävligt kul, säger Johan och skrattar.

Se hela serien här!

"Vi blir bättre och bättre"

Efter premiären av Rockstjärnor i TV4 Play har livet både förändrats och inte för killarna i Pompei Nights. En av de största förändringarna är att killarna i bandet nu börjat bli igenkända och att fler fans börjat höra av sig.

Vinn en signerad Hammerfall DVD

Missa inte chansen att vinna en exklusiv signerad Hammerfall DVD + 2CD, "Gates of Dalhalla". Allt du behöver göra är att svara på tre frågor och skriva en motivering till varför du ska vinna.

Tävla om signerad Hammerfall DVD

Äntligen har det blivit dags att tävla med Rockstjärnor. Ta chansen och vinn ett exklusivt pris, en signerad DVD med Hammerfall + 2 CD-skivor.

Diskutera Rockstjärnor

Du har väl inte missat Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights som sänds exklusivt i TV4 Play. Här får du veta allt om hur du tycker till om programmet.

Röster om Rockstjärnor

På TV4 Play kan man följa Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights. Varje lördag 20:00 läggs ett nytt avsnitt ut. Redan innan premiären hade Rockstjärnors rykte börjat sprida sig och det har skrivits om programmet.

Lyssna på Pompei Nights

Ladda inför premiären av Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights med bandets senaste singel Rise.

Följ Rockstjärnor från lördag 20:00

Lördagen den 13 oktober 20:00 finns de första avsnitten av Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights i TV4 Play. Följ killarna i Pompei Nights och deras dröm om att slå igenom.

Det här är Rockstjärnor

I Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights får vi följa Johan, MP, Olle, Bengan och Robban. Deras stora dröm är att slå igenom och bli rockstjärnor.

Så följer du Rockstjärnor

Rockstjärnor - berättelsen om Pompei Nights finns i TV4 Play. Är du nyfiken på Rockstjärnor? Här reder vi ut hur du kan följa dokumentärserien.

Följ killarna i Pompei Nights i nya serien Rockstjärnor

Rockstjärnedrömmen hos killarna i rockbandet Pompei Nights får sig en törn när killarna samtidigt flyttar hemifrån och tvingas växa upp. Går luften ur när pappa inte längre betalar och när livet visar sig vara mer än att spela, festa och ligga?