Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Säsongsstart för Sveriges mästerkock den 7 januari

Sveriges mästerkock är tillbaka för en tredje säsong, och äventyret börjar i Leif Mannerströms hemstad: Göteborg.

Måndag den 7 januari är det säsongsstart för Sveriges mästerkock. Auditionturnén startar i Göteborg och juryn hoppas på att få smaka enkla och goda rätter. Leif Mannerström drömmer om att slippa söta rödvinssåser den här gången. Dessvärre är den första delen av dagen en katastrof. Säsongens första gäst i auditionköket blir dock så överväldigad av att träffa juryn att hon inte lyckas prestera. Inte heller Göteborgs kändaste radio-dj lyckas imponera på juryn. Många misslyckade försök resulterar i en hungrig jury, och det krävs en gotländska för att vända på steken.

Därefter är det dags för juryn att åka till Östersund där Per Morberg bjuder sina kollegor på en spontan striptease. Här möter de bland andra Patrik, som drömmer om att öppna en gourmetrestaurang, och en charmerande fransman som inte kan göra två saker samtidigt.

Tredje säsongen av succén

I Sveriges mästerkock, som bygger på det internationella formatet Masterchef, ska svenska amatörkockar ta steget ut från sina egna kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn ska de visa upp sina kulinariska kunskaper och leverera i varje moment. Ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen. Juryn består av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Per Morberg.

Den två första säsongerna av Sveriges mästerkock blev stora tittarframgångar och hade närmare en miljon tittare varje vecka. Programmet har två år i rad belönats med tv-priset Kristallen i kategorin Årets dokusåpa.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.