Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström bildar jury i Sveriges mästerkock

Tre mycket namnkunniga kockar utgör juryn i Sveriges mästerkock.

Markus Aujalay

Markus Aujalay, född 1971 och bosatt i Stockholm, har hunnit med att vinna inte mindre än tre av våra tyngsta kockutmärkelser: Årets viltkock 2000, Årets gröna kock 2000 samt Årets kock 2004. Han har arbetat på berömda krogar som Operakällaren, Leijontornet och Fredsgatan 12, och driver numera festvåningen Winterviken, samt är delägare i Fjällpuben i Åre. Markus har även haft det hedersamma uppdraget att laga Nobelmiddagen, och för TV4:s publik är han ett välkänt ansikte som middagstipsare i Nyhetsmorgon.

Leif Mannerström

Leif Mannerström, född 1940 i Stockholm och bosatt i Göteborg, är ett tungt namn inom den svenska restaurangbranschen. Som ung började Leif jobba som kock ombord på Svenska Amerikalinjens fartyg Kungsholm, och när han så småningom klev iland arbetade han på ett antal av Göteborgs finare restauranger. Med krogen Johanna introducerade Leif det nya franska köket i Sverige på 1970-talet. Leif drev under många år fisk- och skaldjursrestaurangen Sjömagasinet, som belönades med en stjärna i Guide Michelin, och är nu delägare i restaurang Kometen, även den i Göteborg. Leif har gjort sig känd som en av den svenska husmanskostens främsta förkämpar.

Per Morberg

Per Morberg, född 1960, är en välkänd profil både på scenen och i köket. Som kock har vi sedan 2007 kunnat se honom i egna programmet Vad blir det för mat, och även i Den stora matresan i Sjuan. Per utbildade sig som ung till kock på Kristinebergs hotell- och restaurangskola, och har arbetat på bland annat Café Opera, Riche, Club Alexandra och Tullgarns värdshus.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.