Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Anders Julin inspireras av det franska köket

Anders Julin, 31-årig säljkonsult från Solna, är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2013.

Namn: Anders Julin
Ålder: 31
Ort: Solna
Yrke: Säljkonsult
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Eftersom jag sökte till Sveriges mästerkock 2012 och åkte ut i slutkvalet så ville jag verkligen ge det en ny chans i år och visa vad jag går för. Jag älskar matlagning och jag älskar att tävla. I Sveriges mästerkock får jag chansen att göra båda delarna och samtidigt starta en helt ny karriär.
 
Hur började ditt matintresse?
Mitt intresse började när jag var väldigt liten och fick vara med mamma i köket. Hon lagade mat till familjen och jag lagade mat till min monchichi. Han fick nog ingen gastronomisk upplevelse monchichi, men jag fick i alla fall härja fritt med kryddburkarna.
 
Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag är nog ganska klassisk fast med en modern touch. Mycket av min inspiration hämtar jag från det svenska och det franska köket. Ankbröst med tryffelpuré och brysselkål är aldrig fel!

Vilken är din favoriträtt?
Köttbullar med mjölig potatis, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.
 
Finns det något du absolut inte äter?
Jag är ingen stor beundrare av inälvsmat men annars går det mesta ner.
 
Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag har en bred baskunskap samtidigt som jag är strukturerad i köket och grymt tävlingsinriktad.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.