Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Hanna Rehlin älskar skaldjur

20-åriga studenten Hanna Rehlin från Stockholm är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2013.

Namn: Hanna Rehlin
Ålder: 20
Ort: Järfälla
Yrke: Studerande
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Matlagning gör mig lycklig. Jag vill pusha mig själv och utvecklas till en ännu bättre kock. Jag vill utmana mig själv och samtidigt bevisa för mig själv att jag verkligen kan. Jag gillar att kasta mig ut i det okända och se var jag landar någonstans.
 
Hur började ditt matintresse?
Mitt matintresse har funnits med så länge jag kan minnas. Min familj har rest otroligt mycket och jag har därför fått smaka på väldigt mycket från tidig ålder. På så vis har jag fått upp ögonen och nyfikenheten för att alltid vilja smaka på nya saker. Ju äldre jag blev desto mer ville jag lära mig att få till dessa underbara smaker på egen hand och nu bor jag i princip i köket. Som liten ville jag hellre ha en bit chèvre än godis.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag älskar att laga mat från grunden, sådant som tar tid så jag får lägga ned extra mycket kärlek på den. Jag lagar väldigt mycket rustik och klassisk mat samtidigt som jag sätter min egen prägel på den med asiatiska influenser. 
 
Vilken är din favoriträtt?
Jag älskar skaldjur, bara äta dom som dom är tillsammans med något riktigt gott och segt surdegsbröd och ett friskt, lite sötare fruktigt vitt vin. Favoriterna är kräftor, hummer, ostron och musslor.
 
Finns det något du absolut inte äter?
Nej, det gör det nog inte men det finns vissa saker som jag gillar mindre som till exempel starkt rökta råvaror, men jag tror att alla kan lära sig att tycka om allt bara det tillagas på rätt sätt. Däremot äter jag inte hel- eller halvfabrikat utan det ska vara riktiga råvaror med bästa kvalitet ur näringssynpunkt.
 
Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag tror att jag kan vinna Sveriges mästerkock därför att jag har envisheten och viljan att hela tiden bli ännu bättre och jag kämpar hårt. Den enda personen som kan stoppa mig från mina drömmar är jag själv.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.