Extern länk
Början på sidans innehåll

Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en...

Sponsorer

Atria LönnebergaElonL'ORPhilips
Jennie Walldén tävlar i Sveriges mästerkock 2013.
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Jennie Walldén blandar svenskt och koreanskt

36-åriga marknadschefen Jennie Walldén från Malmö är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2013.

Uppdaterad: Publicerad:

Namn: Jennie Walldén
Ålder: 36
Ort: Malmö
Yrke: Marknadschef
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Mat och matlagning är mitt största intresse och min stora passion i livet. Under förra årets säsong av Sveriges mästerkock missade jag inte en minut. Jag satt hemma och var min egen ”expertkommentator”, likande de som kommenterar fotbollsmatcher, då min man sa att jag borde vara med själv. Så klart att jag sökte – utmaningen är ju oerhört stor och spännande!

Hur började ditt matintresse?
Sedan barnsben har jag haft ett brinnande intresse för mat och matlagning. När jag blev adopterad som 6-åring till Sverige från Korea hade jag knappt hunnit kliva av planet förrän jag började försöka mig på att laga koreansk mat till min nya familj. Ost hade jag aldrig sett innan, men det blev ett av mina första ord på svenska.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag tror att ens matlagning speglar vem man är, var man bott, rest och det man tycker om. För min del är den koreanska maten självklart en del av min matlagning, tillsammans med den svenska maten jag är uppväxt med och lever i. Som utbytesstudent under gymnasiet levde jag ett år i Italien med en matkonservativ familj som än idag inspirerar mig att laga massor av italiensk mat.

Vilken är din favoriträtt?
Jag älskar skaldjur i alla former! Spaghetti vongole äter jag nästan varje dag när jag är på semester i Italien. Och koreansk mat, så klart. Och en riktigt väl tillagad svensk gös. 

Finns det något du absolut inte äter?
Jag testar allt, utan fördomar. Är dock inte så förtjust i blodmat.

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag hoppas jag har en chans mot alla andra duktiga medtävlande genom min mångsidighet, att jag kan hantera flera olika länders kök och kryddor, samt att jag vågar prova det okända.