Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Jennie Walldén blandar svenskt och koreanskt

36-åriga marknadschefen Jennie Walldén från Malmö är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2013.

Namn: Jennie Walldén
Ålder: 36
Ort: Malmö
Yrke: Marknadschef
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Mat och matlagning är mitt största intresse och min stora passion i livet. Under förra årets säsong av Sveriges mästerkock missade jag inte en minut. Jag satt hemma och var min egen ”expertkommentator”, likande de som kommenterar fotbollsmatcher, då min man sa att jag borde vara med själv. Så klart att jag sökte – utmaningen är ju oerhört stor och spännande!

Hur började ditt matintresse?
Sedan barnsben har jag haft ett brinnande intresse för mat och matlagning. När jag blev adopterad som 6-åring till Sverige från Korea hade jag knappt hunnit kliva av planet förrän jag började försöka mig på att laga koreansk mat till min nya familj. Ost hade jag aldrig sett innan, men det blev ett av mina första ord på svenska.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag tror att ens matlagning speglar vem man är, var man bott, rest och det man tycker om. För min del är den koreanska maten självklart en del av min matlagning, tillsammans med den svenska maten jag är uppväxt med och lever i. Som utbytesstudent under gymnasiet levde jag ett år i Italien med en matkonservativ familj som än idag inspirerar mig att laga massor av italiensk mat.

Vilken är din favoriträtt?
Jag älskar skaldjur i alla former! Spaghetti vongole äter jag nästan varje dag när jag är på semester i Italien. Och koreansk mat, så klart. Och en riktigt väl tillagad svensk gös. 

Finns det något du absolut inte äter?
Jag testar allt, utan fördomar. Är dock inte så förtjust i blodmat.

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag hoppas jag har en chans mot alla andra duktiga medtävlande genom min mångsidighet, att jag kan hantera flera olika länders kök och kryddor, samt att jag vågar prova det okända.
 

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.