Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Julien Huéber gillar sniglar och grodlår

Julien Huéber, 32-årig tennistränare från Umeå, är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2013.

Namn: Julien Huéber
Ålder: 32
Ort: Umeå
Yrke: Tennistränare
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Någon (pappan till en av mina elever) tipsade mig om en matlagningstävling där jag skulle passa som deltagare. Jag missade de två första säsongernas auditioner men såg programmet på TV. Det kändes som att det var något för mig så jag tog chansen och anmälde mig till årets upplaga.

Hur började ditt matintresse?
Jag älskar god mat! God mat som jag fick äta under min barndom. Jag fick mitt matintresse från i första hand mormor, min far och min mor som är grymma kockar eller matlagare.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag lagar helst det som jag tycker är kanongott och det varierar konstant. Jag har haft min coq au vin-period, pizzaperiod, tarte Tatin-period och många andra... Under en sådan period lagar jag rätten ganska ofta, tills jag blir nöjd med resultatet! Just nu är jag mitt i en brödperiod: det blir baguetter nästan varje dag!

Vilken är din favoriträtt?
Jag är väldigt förtjust i fisk och skaldjur. Sniglar och godlår tillhör den kategorin, he he! Och stekt anklever har jag svårt att säga nej till.

Finns det något du absolut inte äter?
Svenska köttbullar. Nej, jag skojar bara! Jag har faktiskt lärt mig att tycka om dem och har lagat köttbullar två gånger sedan Gävle. Däremot har jag jättesvårt för kalvbräss, hjärna och testiklar: helt omöjligt att svälja.

7. Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag är en fransman som älskar att laga mat och vars far är duktig kock. Jag är präglad av den franska matkulturen så jag vill tro att jag har en fördel jämfört med mina konkurrenter. Dessutom brukar jag vara bra på att improvisera och det kan nog vara till hjälp i en sådan tävling...

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.