Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Madeleine Örtbrant gillar rustik medelhavsmat

Madeleine Örtbrant, 48-årig egenföretagare från Göteborg, är en av deltagarna i Sveriges mästerkock.

Namn: Madeleine Örtbrant
Ålder: 48
Ort: Göteborg
Yrke: Egenföretagare
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
Min syster sökte för mig och jag ställde upp för att matlagning alltid varit mitt stora intresse. Jag ville testa om den håller i större sammanhang.

Hur började ditt matintresse?
Redan som liten hjälpte jag mamma i köket. Började med att smaksätta såserna till söndagssteken.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag lagar helst lite rustik medelhavsmat eller husmanskost. Motto: Krångla inte till det! Få råvaror av hög kvalitet! Smaka av under tiden!

Vilken är din favoriträtt?
Vad som helst med kalvkött/lammkött, citron, persilja, vitlök kan jag nog påstå... eller med vinsås, eller ostpanerat, eller långkokt och så vidare...

Finns det något du absolut inte äter?
Fårtestiklar kanske...

Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Får jag bara bekräftelse på att jag kan och duger så är detta något jag verkligen vill nyinrikta mitt liv på och försörja mig på i framtiden - och därför att jag har den ambitionen.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.