Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Magnus Bexhed uppskattar svenska klassiker

Magnus Bexhed, 26-årig direktör från Stockholm, är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2013.

Namn: Magnus Bexhed
Ålder: 26
Ort: Stockholm
Yrke: VD
 
Varför sökte du till Sveriges mästerkock?
För några år sedan lovade jag min barndomsvän Max att söka till MasterChef så fort programkonceptet kom till Sverige. Jag ser Sveriges mästerkock som en spännande och kul utmaning. Det som lockar mest är chansen att få ge ut en egen kokbok. Livet är fullt av möjligheter, det gäller bara att våga och vilja ta tillvara dem.

Hur började ditt matintresse?
Grunden till mitt stora intresse för mat är främst att jag själv älskar att äta riktigt god och vällagad mat. Redan som litet barn lekte jag med kastruller på köksgolvet och började snart vara med och laga mat. Under tonåren utvecklades mitt intresse för mat och jag började stå mer än ofta vid spisen. Sedan dess har mitt kulinariska intresse växt och det blir för varje dag starkare.

Vilken typ av mat lagar du helst?
Jag lagar helst mat när jag har gott om tid och ska umgås i goda vänners lag. När jag lagar mat vill jag använda svenska råvaror, helst lokalt producerade och mer än gärna vilt. Den svenska matkosten är i mitt tycke i världsklass men ibland hämtar jag inspiration från det franska och kanske främst italienska köket. Jag uppskattar själv svenska klassiker, allt ifrån löjrom till surströmming.

Vilken är din favoriträtt?
Riktigt hängmörad och välmarmorerad entrecôte på ben (rare) med nyslagen sauce béarnaise, sparris, ugnsbakade plommontomater och krispiga pommes frites.
 
Finns det något du absolut inte äter?
Nej, mat är gott. Man ska vara öppen för allt.
 
Varför tror du att just du kan vinna Sveriges mästerkock?
Jag tror att jag har goda chanser på grund av mitt stora engagemang och envishet i alla de uppgifter i livet som jag tar mig för. Men när det kommer till kritan handlar det om att jag förhoppningsvis har den rätta känslan.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.