Stjärntrion i sällsynt möte

Sveriges tre största ishockeyspelare genom tiderna möttes igen. Nicklas Lidström, Mats Sundin och Peter Forsberg träffas inte ofta — men när de gör det brukar det bli bra.
- Jag vet inte när det kan ha varit senast, kanske i OS, sade Forsberg.

MER HÄR:

Sundin om hur juniorsuccén påverkar

Forsberg ska vända på publikfiaskot

Det mötet slutade med ett klassiskt svenskt OS-guld i Turin 2006. Forsberg passade till Sundin som spelade pucken vidare till Lidström. Som dundrade in segermålet 3—2 mot Finland i OS-finalen i Turin 2006.

- Det var ett fantastiskt avslut, det var min sista landskamp. Att få en passning från Peter Forsberg och sedan få passa till Nicklas som gör det avgörande målet, det var liksom...jag kommer ihåg i omklädningsrummet att jag tänkte att nu sätter jag inte på mig landslagströjan igen. Det går inte att få ett bättre avslut. Ett kanonminne, sade Sundin.

Första mötet

Deras vägar har inte korsats sedan dess. Förrän på tisdagen i samband med en presskonferens i Globen:

- Jag springer på Mats i bland och Nicklas träffade jag på Idrottsgalan. Men alla vi tre tillsammans — nej, det var nog OS, sade Forsberg.

Numera är trion hockeypensionärer och uppdraget den här gången är att som ambassadörer vara med och göra ishockey-VM i Stockholm i maj till en fest. Till skillnad från i fjol då läktarna gapade tomma i Globen.

- Det är klart att det är tråkigt när det är tomma stolar, framför allt när man ser vilken bra kvalité det är på ishockeyn. Man får inget bättre någonstans i världen förutom i NHL. Då är det klart att man måste försöka se till att det är fullt på läktarna också, sade Sundin.

Månar om ungdomar

Sänkta biljettpriser är ett grepp. Ett annat är att stjärntrion har fått 2 000 biljetter vardera som de ska dela ut till varsin match där Tre Kronor inte spelar. De talade sig varma för "gräsrötterna" — ungdomarna i sina moderklubbar.

- Jag kommer från Avesta och började i en liten förening som heter Skogsbo. Jag tänker försöka få folk därifrån att få åka ned och se en VM-match, berättade Lidström.

Göran Sundberg/TT

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Efter covidfall - Andersson kallar in sex reserver

Efter två positiva fall av covid-19 i spelatruppen vidtar nu Sverige åtgärder. Förbundskapten Janne Andersson kallar in sex reservspelare som kommer att förbereda sig i en egen bubbla - redo att hoppa in om det behövs.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.