Mia på Grötö

Premiären av Mia på Grötö lockade miljonpublik

Premiärsäsongen i TV4 fortsätter att leverera fina tittarsiffror. Nästan 1,2 miljoner tittare ville se Mia Skäringer agera värdinna för Peter Jöback, Anders Bagge och Tilde de Paula i det första avsnittet av Mia på Grötö.

- En fantastisk start för en fantastisk Mia Skäringer! Hon visar i programmet att hon inte bara är en av Sveriges bästa komiker utan att hon också kan leda samtal på ett naturligt och avväpnande sätt. Hennes genuina nyfikenhet, humor och empati sätter en härlig prägel på hela programmet, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Premiären av Mia på Grötö lockade hela 1 180 000 tittare att ta plats framför tv:n, enligt preliminära siffror från MMS. Programmet hade en rating på 12,7 procent och en tittartidsandel på 35,8 procent i TV4-Gruppens huvudmålgrupp 12-59 år. Bland kvinnor (25-59 år) gick programmet ännu bättre, och där hade det en tittartidsandel på 39,2 procent.

I Mia på Grötö samlas Mia Skäringer och hennes gäster kring middagsbordet och allt från fotbollsmatcher till makrillsfiske. Humor, allvar och analyser kring livets med- och motgångar varvas med funderingar i sann Skäringer-anda. Programmet sänds i åtta delar, och i gårdagens premiär var det Peter Jöback, Anders Bagge och Tilde de Paula som hälsade på Mia.

Sveriges mästerkock fortsätter att locka storpublik. 1 200 000 tittare såg säsongens fjärde avsnitt. Ratingen i målgruppen 12-59 år låg på 12,1 procent, och tittartidsandelen på 35,0 procent.

Källa: MMS. Tittarsiffran avser målgruppen 3+. Andel och rating TV4:s huvudmålgrupp, alla 12-59 år, om inget annat anges.

Om Mia på Grötö - säsong 2

Följ med Mia Skäringer till hennes sommarhus på Grötö i Göteborgs skärgård, dit hon bjuder gamla vänner och nya bekanta. I säsong 2 möter vi bland andra Peter Settman, Erik Hamrén och Helena Bergström.