TV4-experten om slagsmålet i Skellefteå: ”Tona ner betoningen på slagsmål”

Experten Niklas Wikegård hymlar inte med att han gärna ser ett slagsmål på isen. Och nu försvarar han den blodiga drabbningen mellan Skellefteås Martin Lundberg och HV71:s Marcus Nilson. En fight där båda spelarna riskerar att straffas ytterligare.
- Det hade räckt att få lämna den här matchen, sen vet jag att det hände efter slutsignal eventuellt att när man slåss efter slutsignal att det kunde blivit en match till, på det hela men man måste tona ner bestraffningen på slagsmål, säger Wikegård på sin videoblogg på tv4.se/sport

Här kan du se sammandraget Skellefteå - HV71

Wikegårds videoblogg: Borta då smäller det

Här hittar du alla hockeyklipp

Under lördagens toppfajt mellan Skellefteå och HV71 kokade känslorna över efter den andra perioden. Det blev ett ordentligt rallarslagsmål. Skälet var att Skellefteås målvakt Joacim Eriksson gav HV-kaptenen Johan Davidsson en hand i ansiktet under den andra perioden. Och efter perioden gled Marcus Nilson fram till Eriksson för att markera och då brakade det hela lös. Nilson och Martin Lundberg slogs så blodet sprutade och Per Ledin och Pierre-Edouard Bellemare rullade runt på isen. Det slutade med att alla fyra fick matchstraff.

Och nu försvarar TV4-experten Niklas Wikegård slagskämparna i respektive lag.

-  Jag gillar när det är på gränsen och jag kan inte ljuga om det där att jag gillar det där. Man pissar in revir, man ger och tar, man får några smällar. Det går upp ett sår någonstans i näsan på Martin och ett ögonbryn för Marcus. Små sår och sen är det klart med det, säger Wikegård på sin videoblogg.

Svenska ishockeyförbundets diciplinnämnden vill inte uttala sig närmare i ärendet och nu väntar nämnden på ett yttrande från de berörda spelarna.

- Vi väntar på att det ska komma ett yttrande från spelarna och sen kommer vi att ha ett möte torsdag morgon. Något besked innan dess kommer det inte att komma, Cecilia Hager, ordförande i disciplinnämnden till TV4Sport på måndagen.

Även om beskedet från disciplinnämnden dröjer är Wikegård tydlig med att händelsen kommer att få konsekvenser i efterhand och det är inget han gillar.

-  Man ser en match där lagen verkligen inte tycker om varandra på ett sätt som hör till sporten, på det som händer på rinken utanför isen är det helt andra regler så klart vilket det ska vara och då är det en annan värdegrund som gäller på isen

-  Nu kommer Marcus Nilson och Martin Lundberg blir avstängd en jävla massa matcher för den här fajten och det tycker jag är jättetråkigt måste jag verkligen säga.

-  Det hade räckt att få lämna den här matchen, sen vet jag att det hände efter slutsignal eventuellt att när man slåss efter slutsignal att det kunde blivit en match på det hela, men man måste tona ner bestraffningen på slagsmål.

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.