"Svennis" helt klar för al-Nasr

Sven-Göran Eriksson har hittat en ny klubb. I ett nytt land. På måndagen presenterades 64-åringen från Torsby som ny teknisk rådgivare för Dubaiklubben al-Nasr i Förenade Arabemiraten.

Enligt gulfnews.com har Eriksson skrivit på ett 18 månader långt kontrakt. Klubben tränas av Walter Zenga, som tränades av "Svennis" i Sampdoria i mitten av 90-talet. Men Sven-Göran Eriksson var tydlig med vem som ska träna spelarna.

- Jag är här som rådgivare och det har jag gjort klart för spelarna, Zenga och personalen, sade Eriksson till gulfnews.com.

"Vem vet vad som händer?"

Han fick även frågan om jobb som huvudtränare är ett avslutat kapitel.

- Just nu, ja, men vem vet vad som händer när det här kontraktet är över? Jag är i en ålder där jag inte vet om någon vill ha mig. Men jag känner mig fortfarande ung och jag är fortfarande förälskad i fotboll, det har inte förändrats, sade Eriksson vars senaste tränarjobb var i Leicester City säsongen 2010—2011.

Sven-Göran Erikssons senaste klubb var thailändska Tero Sasana, som rådgivare och teknisk direktör under två månader i höstas. Efter det har det bland annat ryktats om att han skulle bli förbundskapten för Ukraina och Senegal samt tränare för tyska 1860 München.

Uppgavs vara klar för tysk klubb

Just 1860 München gick för en vecka sedan ut med att de var helt överens med svensken. Men när Sven-Göran Eriksson själv fick höra om nyheten dementerade han starkt.

Eriksson har tränarmeriter från storklubbar som Manchester City, Lazio och Benfica samt varit förbundskapten för England, Mexiko och Elfenbenskusten. Nu kommer han till Förenade Arabemiraten för att upptäcka en ny fotbollskultur.

- Om jag sade att jag var specialist på Förenade Arabemiratens fotboll, skulle jag ljuga, det är jag förstås inte. Men jag har sett en del på video och om jag får frågan om några månader kommer jag att veta mycket mer.

/TT

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.