Wikegård dömer ut polisanmälan: "Blir gråtfärdig"

Nu polisanmäls slagsmålet i Skellefteå i lördagens elitseriematch mellan SAIK:s Martin Lundberg och HV-spelaren Marcus Nilson blir ett fall för polisen.
- Det som sker på isen stannar på isen. Man blir ju gråtfärdig, säger Niklas Wikegård på sin videoblogg på tv4.se/sport som helt dömer ut polisanmälan.

Här kan du se sammandraget Skellefteå - HV71

Wikegårds videoblogg: Äntligen!

Här hittar du alla hockeyklipp

Slagsmålet i lördagens elitseriematch mellan Skellefteås Martin Lundberg och HV-spelaren Marcus Nilson blir ett fall för polisen. Det är polisen i Västerbotten som upprättat en anmälan mot Martin Lundberg. Men TV4-experten Niklas Wikegård är starkt kritisk till anmälan och menar att polisen borde lägga sin tid på riktiga brott i stället för att jaga spelare på isen.

Så här säger han på sin videoblogg på tv4.se/sport.

- Jag tänker inte diskutera Martin Lundberg och Marcus Nilsons att de har blivit polisanmälda i Västerbotten av någon polis i Umeå, av någon Björklöven-fantast, som inte har tillräckligt mycket att göra, säger han på videobloggen.

Och fortsätter:

- Det man hör från polisen överallt att de har för få resurser och att det för tufft att hinna med allt som kommer in man hinner inte lösa alla anmälningar man har. Så varför ta upp och leta nya grejer?

- I en sport som är hårt reglerad av sina egna regler. De här killarna kommer ju att få någon typ av straff av disciplinnämnden. Man blir ju bara gråtfärdig när man hör det här, säger han.

Wikegård anser också att slagsmål ska vara tillåtet inom ishockeyns regelverk och inte rendera i långa avstängningar.

- Och det här slagsmålet är det bästa jag har sett. jag vet att man inte får slåss i Sverige och de här killarna kommer att få sitt straff. Jag vill ju barar att vi ska paketera ihop de här grejerna. Slagsmål ska fortsätta vara förbjudet men tolkas på ett lite annorlunda sätt.

- Det behöver inte vara så fruktansvärt långa avstängningar för ett slagsmål och det är min personliga uppfattning. Man ska inte åka omkring ocj h slåss utan det ska bli matchstraff men det ska räcka med den matchen tycker jag. Den straffskalan måste vi få ner det till, säger Wikegård på sin videoblogg på tv4.se/sport

Sen total sågar experten hockeyligans snack att spelarna ska få behålla handskarna på vid ett slagsmål.

- Sen hörde jag något så töntigt som att man ska få slåss med handskarna och då har man missförstått det helt. Det är farligare att slåss med handskar och få en tumme rätt upp i ögat och allt om nu haft ett par handskar på sig

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Efter covidfall - Andersson kallar in sex reserver

Efter två positiva fall av covid-19 i spelatruppen vidtar nu Sverige åtgärder. Förbundskapten Janne Andersson kallar in sex reservspelare som kommer att förbereda sig i en egen bubbla - redo att hoppa in om det behövs.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.