Sveriges mästerkock

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Svenska amatörkockar tävlar med sina kulinariska kunskaper inför en jury. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Tävla med din bästa tallrik - information och regler

Är du också en Mästerkock? Visa upp din bästa tallrik på Instagram och ta chansen att vinna fina priser!

Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att publicera dina bidrag som en bild på Instagram samt tagga bilderna med #mästerrätten

När vinnaren av Sveriges Mästerkock 2013 är korad kommer han eller hon i samråd med redaktionen på recept.nu att utse de vackraste, roligaste eller mest aptitretande uppläggen. De åtta främsta bidragen vinner fina priser.

Håll utkik i vår facebook-grupp så får du värdefulla tips om hur du blir en mästare på uppläggning och dekoration av mat!

Lycka till och dela med dig – vi är nyfikna på just Ditt upplägg!

***

Regler och priser

1. Tävlingen arrangeras av TV4-GRUPPEN via Instagram.

2. Tävlingen är öppen för alla invånare i Sverige över 18 år. Anställda eller representanter för TV4-GRUPPEN, Meter eller deras familjer får ej medverka i denna tävling.

3. Bara tävlingsbidrag skickade on-line via Instagram kommer att tas emot. För att ha möjlighet att vinna priser i tävlingen måste den tävlande ge TV4-GRUPPEN rätt att utan kostnad publicera tävlingsbidraget på sina egna plattformar i samband med att vinnarna utses.

4. Det är inte nödvändigt att köpa något för att delta i tävlingen.

5. TV4-GRUPPEN ansvarar inte för borttagna, skadade eller ogiltiga bidrag.

6. Tävlingsbidrag måste ha inkommit senast vid midnatt den 3 april 2013 för att vara giltiga. Vinnande bidrag kommer att utses av en jury bestående av representanter från TV4-GRUPPEN i samråd med vinnaren av Sveriges Mästerkock 2013.

Deltagare är själva ansvariga utgivare av tävlingsbidragen. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Juryns beslut kan inte överklagas.

7. Vinnaren meddelas personligen av TV4 och offentliggörs via recept.nu och TV4.se/sverigesmasterkock, samt till dessa hörande facebook-sidor.

8. Personlig information om tävlingsdeltagare kommer att användas till att administrera anmälningar, att informera vinnarna om vinsterna och för distribution av vinster. Personlig information kommer endast att användas till marknadsföring om deltagaren har samtyckt till sådant bruk vid anmälningen eller vi senare tillfälle.

9. Priser kan inte överlåtas eller bytas mot kontanter. Om det mot all förmodan skulle visa sig att vinsten inte är tillgänglig, har TV4-GRUPPEN rätt att ersätta vinsten med ett alternativ som de anser ha motsvarande värde.

10. Deltagarna accepterar att om de vinner så har TV4-GRUPPEN rätt att, utan ytterligare betalning eller tillstånd, använda deltagarnas ålder och namn på webbplatsen/i publikationer/i sändning, för att tillkännage vinnarna av denna tävling samt för marknadsföringsändamål som har samband med tävlingen.

11. PRISUPPLYSNING:

1:a pris Tio kilo färsk skrei från Norsk fisk, levererad direkt hem till vinnaren, en årsförbrukning av Svenskt smör och en årsförbrukning av lagrad ost för finsmakare. Sammanlagt värde c:a 2000 kronor

2:a pris En årsförbrukning av Svenskt smör och en årsförbrukning av lagrad ost för finsmakare. Sammanlagt värde c:a 800 kronor

3-5:e pris En årsförbrukning av lagrad ost för finsmakare. Sammanlagt värde c:a 500 kronor

6-8:e pris En årsförbrukning av Svenskt smör. Sammanlagt värde c:a 300 kronor

12. TV4-GRUPPEN förbehåller sig rätten att justera tävlingsupplägget under tävlingens gång.

Här vinner Christin Kashou Sveriges mästerkock

Efter att gått igenom hela säsongen utan att ha hamnat i en enda elimineringstävling visade Christin även i finalen att hon förtjänade att ta hem titeln som Sveriges mästerkock 2021!

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

PROGRAMINFORMATION
Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem.

Sök till Sveriges mästerkock 2022!

PROGRAMINFORMATION
Är du grym på att laga mat? Då har du nu chansen att imponera på Sveriges tuffaste matjury. Sök till Sveriges mästerkock 2022.

Sveriges Mästerkock skruvar upp temperaturen – säsongspremiär 13 januari

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Paul Kühlhorns bästa friteringstips

Tidigare Sveriges mästerkock-deltagaren Paul Kühlhorn kommer tillbaka för att ge deltagarna lite tips för hur de ska tänka när de friterar i Decenniets mästerkock.

Spännande mystery boxes genom åren

I tio år har deltagarna i Sveriges mästerkock fått så kallade mystery boxes. Vilket är lådor med ingredienser eller annat som deltagarna sen ska skapa fantastiska rätter av eller med hjälp av.

Trailer för Decenniets mästerkock

Sveriges mästerkock fyller tio år och det firas med Decenniets mästerkock. Blod, svett och tårar väntar när åtta tidigare mästerkocksvinnare återvänder för att än en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är den bästa av de bästa. Premiär 21 september!

Tom Sjöstedt – ny jurymedlem i Sveriges mästerkock 2021

Våren 2021 sänds den elfte säsongen av tittarfavoriten Sveriges mästerkock, och då för första gången utan Leif Mannerström i juryn. Mischa Billing och Markus Aujalay får istället sällskap av prisbelönta Tom Sjöstedt i mästerkocksjuryn.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.